Expoziție pentru tinerii din Orhei despre mediul ONline


tinerii din orhei expozitie siguranta online

Tinerii din Orhei pot vizita o expoziție despre siguranța online – “Expoziție OFFline despre mediul ONline sau cum putem preveni abuzul sexual online față de copii”, organizată de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), în perioada 24 ianuarie – 7 februarie 2020.

Locația: Biblioteca Publică Raională “A. Donici” din Orhei.

Cele 20 de fotografii prezintă pericolele la care pot fi expuși copiii și tinerii în mediul online, mai cu seamă cele cu referință la riscurile și mecanismele de constrângere/manipulare utilizate pentru atragerea acestora în relații exploatative.

Scenariile fotografiilor au fost elaborate împreună cu un grup de tinere, supraviețuitoare ale abuzului sexual în copilărie. Fiecare fotografie este însoțită de câte un mesaj adresat copiilor, tinerilor, dar și părinților, cu scopul de a atrage atenția asupra unor aspecte mai puțin vizibile și credibile.

Expoziția a fost realizată de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) în comun cu Centrul Media pentru Tineri, cu sprijinul Consiliului Europei, în scopul sensibilizării factorilor de decizie, părinților și îngrijitorilor, copiilor și tinerilor față de fenomenul abuzului și exploatării sexuale în mediul online.

Până în iunie 2020, expoziția va fi expusă, consecutiv, în 12 localități din țară: Ungheni, Sîngerei, Comrat, Ceadîr-Lunga, Orhei, Strășeni, Leova, Hîncești, Căușeni, Criuleni.

Expoziția este dedicată Zilei europene pentru protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual, marcată anual la data de 18 noiembrie.

Activitatea este realizată în cadrul proiectelor “Ridicarea gradului de conștientizare față de fenomenul exploatării sexuale și a abuzului sexual al copiilor în mediul online, în Republica Moldova” și “Protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual în Republica Moldova”, implementate de CNPAC, cu suportul Consiliului Europei.
#OFFlinedespreOnline

Mai multe evenimente pentru tinerii din Orhei și din toată țara pe youth.md!

Previous Gala Tineretului Ortodox reunește din nou tinerii din toată țara
Next Job pentru tineri: CIR Pro Bono angajează un fundraiser
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *