Te-ai plictisit de rutină și vrei o experiență nouă peste hotare? Înscrie-te pentru workcamp-ul din Federaţia Rusă

tineri, voluntariat, Rusia, workcamp, AVI

Foto- sibol: Ziare.com

Dacă sunteți dispus să participați la un nou proiect și să trăiți o experiență unică, AVI Moldova vă invită la workcamp-ul din  Federația Rusă!

Workcamp-ul este o formă unică de voluntariat, reunind oameni din diferite țări, culturi și medii pentru a trăi și a lucra împreună cu comunitățile locale pentru o perioadă de două până la trei săptămâni. Lucrul în timpul unei tabere de lucru va fi nonprofit și munca voluntară nu va fi plătită.

Dacă sunteți interesat să participați sau dacă aveți întrebări legate de proiecte, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa placement@avimd.org .

Vă invităm să vedeți scurta descriere a unor proiecte de mai jos:

Make It Global

 • Țară: Federația Rusă;
 • Data de începere: 19 iunie 2018;
 • Data de încheiere: 09 iulie 2018;
 • Subiect: Copii și tineri;
 • Tipuri de lucru: Arta / Lucrul cu copii / Social;
 • Vârsta internațională: 18 – 50 de ani;
 • Limba solicitată: engleză;

Descriere: Organizația gazdă este Centrul de tineret Cireșele de păsări (satul Lazurniy, regiunea Celiabinsk, Uralul de Sud). Voluntarii sunt invitați să participe la tabăra de vară pentru adolescenți. Stațiunea este mare (aproximativ 500 de adolescenți și 70 de animatori deodată). Scopul proiectului este de a sprijini copiii și adolescenții, să sensibilizeze cu privire la competențele interculturale și voluntariatul în mediul prietenos al taberei de vară prin activități sociale, culturale, sportive și educaționale organizate de voluntari. Activitățile de tabără presupun să arate activitățile de voluntariat ca o ușă a unei mișcări mari și intense, care deschide noi oportunități pentru fiecare, indiferent de vârsta, naționalitatea sau fundalul social.

Tipul de activitate: Voluntarii internaționali sunt invitați să pregătească activități de animație și activități educaționale non-formale despre dialogul intercultural și voluntariatul. Va exista un festival cu adolescenţi  pentru adolescenţi şi părinţii lor. Voluntarii vor ajuta copiii să facă un film, să dirijeze un muzical și să implementeze alte idei creative. Vârsta copiilor și adolescenților: de la 9 la 17 ani. Vârsta medie a echipei de animație rusească: 18-25 de ani. O mare varietate de sarcini oferă posibilitatea ca fiecare voluntar să fie integrat.

Cazare: Cazarea este oferită într-o pensiune în camere comune (4-5 voluntari de același sex pe cameră).Mâncărurile vor fi pregătite în cantină de 5 ori pe zi. Voluntarii nu gătesc, dar vor trebui să facă curăţenie zilnic în camerele lor.
Cerințe: Voluntarii ar trebui să iubească interacțiunea cu copiii. Totodată, trebuie să furnizeze un certificat fără cazier. Există două perioade posibile de participare: 19 / 06-28 / 06/2018 și  30 / 06-09 / 07 / 2018. Este posibil ca ambii termeni să fie valabili. Vă rugăm să menționați ce opțiune funcționează pentru dvs. . De asemenea, vă rugăm să specificați motivarea și dorința dumneavoastră de a participa la proiect în DETALIU.
Locul de amplasare aproximativă: Tabăra este situată la 25 km distanță de orașul mare Celiabinsk (Uralul de Sud), la 200 km de Ekaterinburg.
“Alice-camp” 
 • Țară: Federația Rusă;
 • Data începerii: 30 iulie 2018;
 • Data de încheiere: 10 august 2018;
 • Subiect: Copii și tineri;
 • Tipuri de lucru: Lucrul cu copiii;
 • Vârsta internațională: 18 – 99 ani;
 • Limba solicitată: engleză.

Descriere: Misiunea proiectului este educația interculturală și lingvistică a elevilor din clasele primare și medii din diferite părți ale Rusiei. Toate activitățile vor fi organizate în colaborare cu Centrul de Educație “Alice”.

Tip de activitate: Acest proiect este destinat celor care iubesc copiii și care ar dori să îi ajute, deoarece toate activitățile se desfășoară în taberele locale pentru copiii cu vârste între 7 și 13 ani. Copiii sunt supravegheați de liderii grupurilor ruse (vorbitori fluent în engleză). Voluntarii vor însoți copiii pe parcursul zilei (în diverse excursii, căutări, competiții etc.), vor organiza cursuri de masterat și vor organiza activități în limba engleză referitoare la învățarea interculturală pentru copii, pentru a-și îmbunătăți abilitățile lingvistice și pentru a afla despre diferitele țări provin voluntari. Dacă doresc, voluntarii pot participa / oferi lecții la centrul de limbi străine (9:00 – 21:00). Timpul de lucru: 5 – 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, dar timpul poate fi împărțit între orele de masterat de dimineață și evenimentele de seară.

Cazare: Participanții vor locui într-un apartament, cu paturi, pături și lenjerie de pat, acces gratuit la internet. Mâncărurile de 3 ori pe zi vor fi furnizate într-o cantină locală.

Locul de amplasare aproximativ: În timpul liber, participanții vor putea să învețe istoria și cultura Vologdei – unul dintre cele mai vechi orașe istorice din Rusia.

 

Sărbători sibiene

 • Țară: Federația Rusă
 • Data de începere: 08 iunie 2018
 • Data de încheiere: 17 iunie 2018
 • Subiect: Copii și tineri
 • Tipuri de lucru: Lucrul cu copii / Studiu, discuții, cercetare
 • Vârsta internațională: 18-30 ani
 • Limba solicitată: engleză

Descriere: Tabăra este organizată de Centrul Voluntar “UNIVOL” pe baza Universității de Stat Tomsk. Tomsk este unul dintre cele mai vechi orașe din Siberia și este considerat centru educațional și științific. De aceea, în fiecare vară există o tabără pentru studenți, care vizează conducerea și dezvoltarea activă a cetățeniei. În această vară, tema principală a taberei este voluntariatul și beneficiile sale pentru dezvoltarea personală și globală. Proiectul vizează implicarea copiilor în activitățile de voluntariat. Vor exista căutări educative pentru copii, care să le arate o varietate de forme de voluntariat.

Tipul de activitate: În prima săptămână a taberei, voluntarii se vor cunoaște reciproc și își vor schimba experiența, vor vizita organizațiile de voluntariat Tomsk și vor organiza câteva activități educaționale despre voluntariat (jocuri, ateliere, discuții despre filme, povestiri despre experiența voastră voluntară și cazuri inspirate din țara dvs. etc.). În plus, vor dezvolta un program educațional pentru căutările de voluntari.

În cea de-a doua săptămână, voluntarii vor participa activ la cursurile de masterat de voluntariat pentru elevi. Se așteaptă ca aceștia să pregătească quest-uri educaționale despre voluntariat și să o țină în lagărele de vară ale școlii locale. În plus, voluntarii vor avea încă o misiune importantă: să scrie articole și să facă niște videoclipuri despre tabără, pe care le vor prezenta în cele din urmă.

Tema de studiu: Voluntarii vor avea șansa de a afla mai multe despre istoria, tradițiile și trăsăturile mișcării rusești de voluntari. În plus, vor învăța noi tehnici și abordări de lucru cu tinerii. În special, ei vor descoperi instrumentele de căutări educaționale pentru copii și tineri.

Cazare: Pensiune studențească în orașul Tomsk, sunt disponibile dușuri. 2 persoane pe cameră. Nu sunt necesare saci de dormit. Gătitul – mâncarea va fi servită de 3 ori pe zi în cantina Universității.

Cerințe: Participanții ar trebui să fie motivați să împărtășească experiența personală de voluntariat și să promoveze această idee.

Locul de amplasare aproximativ: Tomsk. Puteți ajunge cu ușurință de la Aeroportul Internațional din Moscova sau puteți obține o experiență de neuitat în transportul feroviar trans-Siberian. Tomsk este un oraș relativ mare, plin de studenți, și oportunități de petrecere a timpului liber.

Dacă sunteți interesat să participați sau dacă aveți întrebări legate de proiecte, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa placement@avimd.org .

Previous Ești o persoană cu calități oratorice bine dezvoltate și dorești să le aplici în domeniul diplomației? Acum este șansa ta!
Next Eşti o persoană creativă? Fii voluntar în Estonia și organizează activități pentru cei mici
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *