Plecatul în călătorii cu buget redus poate fi plin de emoții și distracții, iar în prezent, vacanțele cu buget restrâns devin din ce în ce mai căutate.
Scopul nostru comun este de a călători des și de a experimenta cât mai multe în fiecare vacanță fără a cheltui mulți bani.
Transportul
- Cel mai recomandat moment pentru a rezerva un bilet de avion este cu 6 săptămâni (41 zile) înainte de ziua plecării.
- În ianuarie, februarie şi noiembrie ai şansele cele mai mari de a găsi un bilet ieftin, pentru că după cheltuirea banilor de sărbători, nu mulţi îşi mai permit să cumpere acum bilete de avion.
- Marţi, miercuri şi sâmbătă sunt zilele cele mai recomandate pentru a rezerva un bilet de avion. Luni se vând bilete pentru business travel, joi şi vineri pentru vacanţe iar duminica ne întoarcem acasă.
Voluntariatul
Există numeroase programe de voluntariat care îţi acoperă o parte din costuri şi poţi profita de ele pentru a cunoaşte locuri şi oameni noi. Serviciul European de Voluntariat este un astfel de exemplu şi ai toate cheltuielile decontate. În plus, ai dreptul la concediu la fel ca şi în cazul unui job, astfel încât dacă ştii să-ţi manageriezi banii de buzunar vei putea vizita numeroase locuri pe perioada stagiului de voluntariat.
Mergi în grup
Orice vacanță e mai frumoasă atunci când ai alături de tine prieteni dragi sau familia. Una dintre modalitățile cele mai simple de a economisi bani este aceea de a te grupa și a-ți face o “echipă” de 4-5 apropiați, cu care să pleci în excursie. De la costurile cu transportul și combustibilul necesar pentru a ajunge la destinație, până la inclusiv costurile de cazare, sumele sunt mai mici în cazul în care alegi să mai mergi cu cineva.
Fă-ți bagajele rațional
Nu aștepta până în ultimul moment să îți faci bagajele. Vei avea tendința să arunci în valiză mai multe haine decât ai nevoie. Gândește-te din timp câte zile petreci în concediu, informează-te despre vreme, asortează hainele între ele, alege cât de puține perechi de încălțări te lăsa inima și … dacă ai îndoieli asupra unui lucru, mai bine lasa-l acasă. Astfel, vei călători mai ușor, iar, dacă mergi cu avionul, cu siguranță nu vei plăti în plus pentru depasirea limitei de kilograme acceptate.
Informează-te despre asigurarea de călătorie
Înainte să pleci la drum, ai grijă că asigurarea ta sa fie completă și ne referim aici la asigurarea de sănătate, auto, iar la nevoie, chiar și cea de bunuri. Atunci când rezervi o vacanță, este recomandat să iei în calcul posibilitatea să plătești o mică sumă în plus pentru o asigurare dacă există cea mai mica șansă să anulezi rezervarea.
Rezervă cazare la prețuri accesibile
Păstreză în scris un istoric al tuturor cazările pe care le-ai rezervat pentru călătorie. Află mai multe despre politicile de anulare. De obicei, anulările tardive sau neprezentarea sunt taxate. Dacă va trebui să anulezi rezervarea, încearcă să o faci cu mult timp în avans. Și confirmă toate rezervările prin telefon cu două zile înainte de plecare.
Vizitează parcurile naționale
Peste tot în lume, în orice țară, vei avea parcuri naționale, le vei putea vizita oricând dorești și vei avea o experiență inedită. Dacă-ți place să mergi în camping și să stai în rulotă sau la cort e cu atât mai bine. E aer curat, peisajele sunt superbe, e foarte ușor să-ți găsești chiar și căsuțe unde să stai mult mai ieftin.
Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!
Reporter Youth.md: Sulima Daniela
No Comment