Seminar gratuit pentru Universitățile și Colegiile din regiuni


seminar gratuit universitati suicid mirt

Universitățile și Colegiile din Republica Moldova, în afara Chișinăului, pot beneficia de un seminar gratuit, în luna februarie, despre prevenția suicidului în cadrul campaniei „Turul de recrutare a voluntarilor”.

Responsabilii de organizarea acestor seminare sunt de la Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului, care este un serviciu de susținere emoțională prin intermediul Chatului pe pagina pentruviata.md .

Seminarul va  informa studenții despre semnele crizei suicidare și despre abilitățile și cunoștințele necesare pentru a discuta cu o persoană care se gândește la suicid cu scop de a preveni tragedia.

Totodată seminarul va prezenta studenților  cursul gratuit online ”Ai timp să salvezi o viață!”, menit să instruiască viitorii consilieri la Linia pentruviata.md.  Studenții cu atitudine civică, care doresc la distanță să învețe și apoi să prevină suicidul prin intermediul Chatului pentruviata.md, pot aplica la curs. Durata cursului este de 30 de ore, conținând 10 module teoretice, teste și interviuri cu conducerea Liniei. Mai multă informație se află pe www.cursuri.mirt.md

Cursul a fost creat în cadrul proiectului Școala de consiliere „Inimi deschise” cu susținerea Ambasadei SUA în R. Moldova. 

Universitățile și Colegiile din regiuni pot rezerva un seminar gratuit de 90 de minute (durata poate fi modificată la solicitare) pe parcursul lunii februarie 2020 pentru studenți la telefon 060806623 sau la email scoala@pentruviata.md. Persoana de contact – Liuba Ceban.

Descoperă mai multe evenimente utile și interesante, împreună cu youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Voluntariat pentru tineri interesați de ecologie
Next Job în Chișinău // Fundația Regina Pacis agajează asistent de proiect
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + seventeen =