Schimbarea percepției depresiei și tratamentul ei


Criteriile de diagnosticare a depresiei pot fi văzute ca paradoxale, deoarece oamenii pot raporta simptome diametral opuse, cineva poate fi anxios și insomnie, iar altcineva este letargic și doarme aproape toată ziua, însă ambii sunt diagnosticați la fel și tratați la fel, cu antidepresante și psihoterapie. Însă aceste tratamente lucrează aproximativ în o treime din cazuri. 

În ultimii ani, cu avantajul tehnicilor de imagistică cerebrală, oamenii de știință au identificat o varietate de schimbări în creier care pot crea diverse simptome la diferiți pacienți cu depresie. Doctorii speră că tehnicile acestea îi vor ajuta să identifice cauzele biologice ale depresiei și să ofere tratamentele potrivite fiecărei categorii de pacienți. 

Este estimat că în jur de 5 % din populația adultă din lume suferă de o formă de depresie. Mai mult de 21 milioane de adulți în SUA au avut cel puțin un major episod de depresie în 2020. Depresia este diagnosticată când individul raportează cel puțin cinci dintre nouă simptome. 

Tratamentul este o consecutivitate de încercări și erori. În primul rând, pacientului îi este oferit un medicament care influențează nivelul de neuro transpotori în funcție de dispoziție, ca serotonina, și discuții terapeutice. Dacă acestea nu lucrează, se încearcă medicații alternative pentru a găsi o combinație care lucrează. Cu un diagnostic mai nuanțat, clinicii ar putea să găsească punctele afectate și indicațiile specifice necesare pentru acestea.

Să sperăm că era tehnologiilor va reuși să ne ajute să rezolvăm probleme umane interne, împreună cu cele externe.

Dacă v-a plăcut articolul, accesați paginile noastre de Facebook și Instagram.

Reporteră Youth.md: Cristina Pascal

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Programul gratuit de formare „Predarea educației media și combaterea dezinformării”
Next Participă la webinarul informativ „Bursele ASSIST, DAVIS și HMC Projects: Întrebări și Răspunsuri”
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =