Șase locuri din lume unde poți admira cele mai spectaculoase fenomene ale naturii


fenomene din întreaga lume

Natura, datorită forței sale mistice, ne impresionează prin cele mai deosebite evenimente naturale. Fluxul natural al acesteia produce unele fenomene, creații divine fără multă strădanie, care îi poate lăsa pe oameni profund impresionați.

Învăluiți de rutina zilnică, uităm că există o lume mare și frumoasă, căreia nu întotdeauna avem ocazia să îi admirăm măreția sau să luăm parte la manifestațiile acesteia.

Chiar în acest moment, în lume se petrec lucruri uimitoare și demne de atenția omului. Dacă vrei să te aventurezi și să faci cunoștință cu partea tainică a naturii, e bine cuvenit să fii în stare să o poți identifica pentru a te putea bucura de ocazie. Așadar, haideți să aruncăm o privire la aceste fenomene pe care natura are să le ofere.

Chile, vulcanul Licancabur – impozante formațiuni de zăpadă numite Peninete

Pe ghețarii cu o altitudine foarte mare, precum cei de pe maiestuosul munte Licancabur aflat în partea de sud a graniței dintre Chile și Bolivia, zăpada poate crește în palete înguste, atingând câțiva metri înălțime.

 Aceste formațiuni de zăpadă se numesc Peninete, formate după ce lumina soarelui transformă gheața direct în vapori de apă, în loc să o topească, proces numit sublimare.

Depozitele de gheață se sublimează direct în aer formând în cele din urmă o pădure de structuri dure și zimțate care pot atinge până la 5 metri înălțime.

Pennsylvania – arc circumscris, numit și curcubeu de foc

Curcubeul de foc din cele mai rer întâlnite fenomene, care apare doar la anumite latitudini. Această priveliște rară se întâmplă atunci când lumina soarelui lovește norii în unghiul potrivit. Pentru ca acest lucru să se întâmple, soarele trebuie să fie la o altitudine de peste 58°, iar pe cer să se afle un tip specific de nori.

Arcurile circumscrise nu pot fi văzut în locații nord de 55 ° N sau sud 55° S. Asta înseamnă că calitatea acestora de a fi atât de rar întâlnite depinde de cât de departe ești față de nord sau de sud.

Bolivia, Salar de Uyuni – deșert de sare care reflectează cerul

Salar de Uyuni este locul celor care întotdeauna vor să atingă înălțimile și să facă cunoștință cu necunoscutul pentru că aici se găsește cel mai mare deșert de sare din lume, care mai este numit și cea mai mare oglindă din lume datorită stratului subțire de apă care acoperă sarea, făcând astfel încât pe aceasta să se vadă reflecția cerului.

În acest loc miraculos, pământul și cerul devin un tot întreg, pe măsură ce orizontul este înghițit de un albastru azuriu. Fenomenul este adesea observat în timpul sezonului ploios, iar cei ce se aventurează în acest loc îți vor zice cât de greu este să diferențiezi înălțimile cerului de lumea pământească.

Maldives, insula Mudhdhoo – țărm bioluminescent cuprins de lumini de basm 

Acest fenomen natural transformă oceanul din jurul insulelor Maldive într-un câmp de stele strălucitoare. Acest efect este cauzat de planctonul bioluminescent care apare în apele costiere calde.

Lumina este produsă de luciferină, un tip de substanță chimică care produce această strălucire. Drept urmare, marea are această vedere eterică, care este uimitoare și atrage mii de turiști anual.

Australia, lacul Hillier – lac neobișnuit de culoare rozalie

Lacul Hillier, situat în largul coastei Australiei de Vest, încântă ochii prin culoarea originală a acestuia. Lungimea sa este de 600 de metri, iar lățimea nu depășește 250 de metri, fiind înconjurat atât de copaci de eucalipt, cât și de oceanul Pacific.

Oamenii de știință cred că culoare roz a acestuia are de-a face cu o formă unică de microalge care populează apele lacului. Cu toate astea, priveliștea pe care o creează îți taie respirația.

Columbia, Serrania de la Macarena – Caño Cristales sau râul de curcubeu

Caño Cristales se distinge de oricare alt râu datorită unicității sale. În fiecare an, pentru o scurtă perioadă de timp, râul înflorește într-o explozie vibrantă de culori. Acest lucru are loc atunci când nivelul apei este numai bun pentru ca o specie de plante numite Macarenia Clavigera să se transforme într-un roșu strălucitor.

Această priveliște este completată de stropii de nisip galben și verde, apa albastră și sutele de nuanțe jucăușe ale plantelor acestor ape.

Nu uita să iei spiritul aventurier cu tine atunci când pornești la drum și camera de fotografiat, pentru a capta aceste fenomene senzaționale ale naturii, iar dacă sfaturile noastre ți-au fost de folos, nu uita să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

Reporter Youth.md: Geru Nicoleta

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Startup Semester: Școala de antreprenori care te ajută să dezvolți un startup de la zero
Next Tinerii interesați de turism se pot înscrie la Academia „Noua Generație în Turism”
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply