Job // Echipa Solidarity Fund PL angajează expert în domeniul mediului


expert în domeniul mediului job

Job // Echipa Solidarity Fund PL în Moldova este în căutarea unui expert în domeniul mediului care va oferi consultanță în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”. Perioada de activitate: august 2020 – iulie 2021.

Echipa Solidarity Fund PL în Moldova este în căutarea unui expert în domeniul mediului care va oferi consultanță în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”

Despre proiect:

Proiectul „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și Polish Aid, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova și Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova. Partener strategic — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Scopul proiectului este de a crea un mediu ce va contribui la susținerea și funcționarea abordării LEADER, instrument care va asigura dezvoltarea sustenabilă și modernizarea zonelor rurale din Republica Moldova.

Scopuri și Obiective:

 • Consolidarea capacităților GAL-urilor prin sporirea rolului Rețelei Naționale LEADER din Republica Moldova în calitate de mentor și suport tehnic, precum și stimularea soluțiilor inovative pentru dezvoltarea rurală;
 • Asigurarea dialogului dintre actorii naționali la nivel de proiectare/planificare, implementare și monitorizare a politicilor de dezvoltare rurală;
 • Asigurarea vizibilității și schimbului de experiență la implementarea abordării LEADER — UE în Republica Moldova la nivel național și internațional;
 • Crearea, de către GAL-uri, a modelelor de administrare a instrumentelor inovative pentru dezvoltarea rurală sustenabilă.

Scopul serviciilor:

Rolul consultanței este de a oferi suport în implementarea proiectului, dar și beneficiarilor (până la 12 în cadrul Fondului Inițiativelor Pilot LEADER — UE și până la 23 GAL-uri în cadrul Fondului de Dezvoltare Rurală LEADER — UE). 

Expertul de mediu va examina și va evalua proiectele de dezvoltare locală care fac parte din fondurile proiectului, va efectua colectarea suplimentară a datelor, atunci când va fi necesar să identifice impactul ecologic posibil și va îndeplini listele de verificare a mediului pentru fiecare componentă durabilă din proiecte, asigurând conformitatea proiectelor cu normativele naționale și utilizarea eficientă a resurselor.

La faza pre-contractuală, echipa de proiect și beneficiarii vor fi consultați la tema celor mai bune soluții aplicabile — consultantul va veni cu un set de recomandări pentru fiecare proiect.

Cerințe și calificări:

 • Studii universitare în domeniile mediului, ingineriei și/sau alte domenii relevante;
 • Experiență vastă în monitorizarea/ examinarea / susținerea infrastructurii la scară mică din punct de vedere a  calității mediului;
 • Cunoașterea aprofundată a legislației naționale referitoare la standardele de mediu;
 • Cunoașterea excelentă a limbilor română și rusă (scris și vorbit), cunoașterea limbii engleză este un avantaj;
 • Experiență în lucrul cu calculatorul, inclusiv al produselor MS Office;
 • Abilități organizaționale și de responsabilizare;
 • Abilități de comunicare, raportare și prioritizare a sarcinilor;
 • Capacitatea de comunicare cu diverși actori-cheie din societatea civilă, autorități publice, comunități locale, echipa proiectului;
 • Experiența de lucru în cadrul proiectelor EuropeAid va constitui un avantaj.

Dacă sunteți interesați în această oportunitate, vă rugăm să citiți și să studiați Termenii de Referință, pentru a cunoaște toate detaliile despre proiect și calendarul de activități.

Procedura de aplicare

Dosarul de aplicare va fi transmis la adresa de email hr@solidarityfund.md cu tema „Expert în domeniul mediului LEADER – UE”. Termen limită: 4 august 2020.

Dosarul va conține:

 • CV-ul în limbile română, rusă sau engleză;
 • Oferta de preț.

Pentru informații suplimentare, poți accesa acest link.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află 5 greșeli în administrarea unui cont Instagram pentru afacerea ta, pe care să le eviți
Next Fă cunoștință cu fondatoarea cursurilor Fantastic English într-un interviu marca Youth.md!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − six =