Află ce impresii a lăsat evenimentul FOTO LA USCAT în cea de-a 10-a ediție


Ne-am obișnuit să admirăm fotografiile în limitele spațiului media. Dar fotoclub.md ne-a oferit frumoasa posibilitate de a ne conecta cu realitatea și de a parcurge mica și neobișnuita alee a fotografiilor în cadrul evenimentului FOTO LA USCAT, care se află la a 10-a ediție, alegând data semnificativă de 14.10.17, și un loc mai special: strada pietonală Eugen Doga. Trecătorii nu au fost unicii ce au savurat magia evenimentului, dar și fotografii autohtoni, amatori și profesioniști, au profitat de oportunitatea de a-și creea o mini-expoziție, de a face schimb de informații profesionale, și s-au unit cu scopul de a promova libera exprimare prin intermediul fotografiei.

Fotografiile expuse sugerau o gamă largă de teme și idei: de la muncă în câmp și peisaje, până la portrete și arhitecută. Când i-am întrebat la ce au reflectat după ce văzuseră imaginile, au răspuns: ,,Diferite amintiri din copilărie, greutățile și bucuriile vieții’’. E neobișnuit faptul că unele fotografii, simple la prima vedere, au avut puterea de a trezi în trecători amintiri demult uitate și să răscolească prin trecutul adormit. Însă, alții și-au regăsit spiritul critic și au purtat dezbateri prietenești pe seama unor fotografii.

Însă foto-arta reprezintă și alte aspecte, spre exemplu, imaginea drept o cale de comunicare cu publicul. Unii fotografi precum Leonid Șkolinâi găsesc pozele un mod mai ușor de comunicare: ,,Stau aici de 20-10 de minute, de mine s-au apropiat 5 oameni, am facut schimb de cărți de vizită, suntem prieteni în Facebook și ne-am spus ceva de bine unul altuia.’’. Deci, expoziția și-a atins scopurile de a reuni toți iubitorii fotografiei și de a reaminti tuturor că a fotografia este un hobby pentru suflet, pentru meditare și un mod extrem de original de a te face auzit.

           

Noi, echipa youth.md ne-am teleportat într-o altă lume, unde am descoperit noi talente, mult potențial și am rămas plăcut surprinși de reciptivitatea publicului. Am adus viață și suflet de ziua dragului nostru Chișinău, împărtășind cu el frumusețe și bucurie.

        

Autor: Stratan Maria-Regina

 

Previous Descoperă conceptul de Slow Fashion în cadrul unei discuții cu Joanna Nilsson
Next Dacă ești indecis despre participarea ta la Mevv Acoustic, atunci nu rata aceste 10 motive
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *