S-a lansat platforma Moldova Innovation Technology Park – principalul pilon al industriei de tech și inovație din țară


Pe data de 18 octombrie, la Digital Park, a avut loc lansarea platformei Moldova Innovation Technology Park. În calitate de pilon principal al industriei de tech și inovație din țară, MITP reprezintă o comunitate din peste 1200 de companii rezidente, care generează 85% din cifra de afaceri și export a întregii industrii IT din Moldova.

Întregul sector de inovație din țară necesită o platformă digitală centralizată, care să faciliteze accesul la cele mai actuale informații despre industria IT / Creativă / Cercetare și Dezvoltare. Ne face mare plăcere să prezentăm platforma digitală unică a MITP, care oferă o imagine de 360° a ecosistemului IT local și generează noi oportunități de interacțiune și colaborare între diferiți actori implicați sau interesați de industria tech.

Cei care sunt în căutare de joburi vacante nu vor mai trebui să petreacă ore în șir pe nenumărate site-uri de recrutare, dar vor avea acces la plasări directe de poziții libere pe platformă, făcute chiar de către rezidenții Parcului. Proiectele sau tenderele publice ale MITP vor putea fi găsite într-un singur loc, ușor de accesat și optimizat pentru interacțiuni directe și rapide.

MITP deține un loc de frunte la capitolul digitalizare și credem în capacitatea țării noastre de a deveni o țară lider pe domeniul eGov. Prin intermediul platformei mitp.md, se va digitaliza aproape în întregime interacțiunea dintre Administrația Parcului și rezidenții săi.

În calitate de catalizator al investițiilor tech din țară, suntem ferm convinși că noua platformă digitală unică va aduce valoare ecosistemului tech din Moldova și că va spori atragerea de investiții atât locale, cât și internaționale în acest sector. Doar în anul 2021, companiile rezidente MITP au avut o cifră de afaceri de 7 miliarde de lei, echivalentul a 4% din PIB.

Platforma va putea fi accesată aici: mitp.md.

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Autoare: Laura Macari

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Citește aceste cărți cu tematică de toamnă
Next Anunț de angajare pentru funcția de formator/oare în cadrul Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral
Laura Macari
About the author

Laura Macari

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − twelve =