Câteva dintre cele mai dificile și confuze cuvinte în limba engleză


limba engleză cuvinte grele

Engleza poate fi uneori o adevărată provocare, chiar și vorbitorii nativi întâlnind obstacole în niște cuvinte dificile. Uneori sunt greu de înțeles, alteori au fost folosite greșit atât de des, încât sensul lor original s-a pierdut. Pronunțarea poate fi, de asemenea, o problemă. Iată de ce în articolul de astăzi îți prezentăm câteva dintre cele confuze și chiar complicate cuvinte din limba engleză.

1. Ignominious

Dacă descriem o experiență sau o acțiune cu acest cuvânt, înseamnă că este jenantă, deoarece arată o mare lipsă de succes. Cuvântul este sinonim cu dezonorant, umilitor sau disprețuitor. În latină, ignominious înseamnă „rușinos sau nedemn”, din rădăcina ignominia, ce presupune literalmente „pierderea unui nume bun”.

2. Quaint

Quaint înseamnă ciudat și neobișnuit într-un mod vechi și fermecător. Este un cuvânt pe care l-ai folosi de exemplu pentru a descrie un mic magazin care vinde ceai și servicii de preparare a ceaiului într-un stil „antic”, sau se referă la o casă pitorească, având o atractivitate sau un farmec de modă veche. În engleza din Evul Mediu, acest adjectiv însemna „inteligent” sau „viclean”. Cuvântul mai are și origine franceză veche de la queinte, cointe, iar în latină cognitus, care înseamnă „cunoscut”.

limba engleză

3. Eudaemonic

Cuvântul se referă la producerea fericirii: bazată pe ideea fericirii ca sfârșit adecvat al conduitei. Provine de la eudaimonia – cuvânt grecesc tradus în mod obișnuit ca „fericire” sau „bunăstare”; cu toate acestea, s-au propus traduceri mai precise ca „înflorire umană, prosperitate” și „binecuvântare”. În lucrările lui Aristotel, eudaimonia (bazată pe tradiția greacă mai veche) a fost folosită ca termen pentru cel mai înalt bine uman și, prin urmare, este scopul filosofiei practice, inclusiv etica și filozofia politică.

4. Chrysanthemum

Da, cuvântul este unul comun și foarte cunoscut în limba română, dar rămâne totuși unul dintre cele mai greu de pronunțat în engleză și denumește crizantemele – unele dintre cele mai populare flori de grădină toamna. Există sute de soiuri disponibile într-o gamă de forme și dimensiuni care pot oferi flori de la sfârșitul verii până toamna. Crizantemele simbolizează diferite lucruri în diferite țări: viața și renașterea în Asia, simpatia în Europa și respectul și onoarea în America.

5. Fuchsia

Acest cuvânt, de asemenea nu este unul necunoscut, dar totuși mulți întâlnesc dificultăți în pronunțarea lui, astfel fiind necesar să se știe că ambele perechi de litere „sc” și „sh” produc sunetul care începe a doua silabă a „fuchsia”. De obicei cuvântul se referă la o culoare roșu-violet până la roz-liliachiu sau la o plantă sau un tufiș mic care are flori roz, violet sau albe, ce atârnă în jos, cu petalele exterioare curbate înapoi. Planta, ale cărei flori dau numele culorii, a fost numită după botanistul german Leonhard Fuchs.

limba engleză

Dincolo de asta, există anumite tipuri de sunete care pot fi universal dificile de pronunțat pentru oameni, indiferent de cât de familiarizați sunt cu cuvintele date sau dimpotrivă,  în alt caz e posibil ca multe dintre ele nici să nu fie cunoscute.

Deci, sperăm că articolul ți-a dezvoltat cunoștințele în limba engleză, iar dacă ești interesat și de alte cuvinte poți vizita dicționarele ca Merriam Webster, Collins sau Cambridge Dictionary. Pentru alte lucruri interesante și la fel de utile accesează și pagina noastră de Instagram sau Facebook.

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs Internaţional de Video dedicat celebrării Zilei Vecinătăţii UE
Next Cunoaște-o pe Mihaela Verega, fondatoarea brandului Misha
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 3 =