O scrisoare de motivare scrisă bine, este cheia ce îți asigură locul în orice universitate la care aplici. Citește în continuare pentru a afla de ce este atât de importantă, mai ales dacă dorești să îți faci studiile peste hotare.
Procesul de admitere la facultate este unul riguros și foarte strict. Standardele unor facultăți pot părea imposibil de atins datorită cerințelor la care ești supus. Și totuși există o cale de a intra în orice facultate pe care ți-o dorești doar redactând o scrisoare.
Scrisoarea de motivare este o dovadă a personalității și capacităților tale. Este un suport pentru examinatorii dosarului tău să te distingă de alții, de aceea este crucial să îi impresionezi pentru a-ți asigura locul în universitatea dorită.
Cum?
Examinatorii de la facultate se așteaptă constant de la studenții aspiranți să îi convingă că ei merită să fie acceptați. Pentru acest fapt ei trebuie să exprime clar dorința de a studia în acest loc și să respecte câteva aspecte de format și conținut. Ceea ce face defapt această scrisoare este că te prezintă altor persoane ca fiind o persoană cu aspirații și voință nu un alt candidat. De aceea este recomandabil ca scrisoarea dumneavoastră de motivare sa fie specifică și unică.
Și pentru cei care încă nu și-au redactat propria scrisoare de motivare, iată câteva sfaturi:
- Nu transforma scrisoarea în poveste. Se recomandă ca scrisoare de motivare să includă scopurile tale de viitor aspirațiile și motivația ta dar asta nu este un motiv pentru a o transforma într-o poveste de viață.
- Nu scrie mai mult decât ai de spus. Dacă ideile tale nu mai pot fi desfășurate în ceva concret este mai bine sa te abții de la a scrie fraze fără conținut.
- Evidențiază-ți cât mai bine abilitățile(în special cele care țin de arta organizatorică, abilitățile de comunicare și oratorie, managementul timpului, creativitatea/gândirea critică)
- Fii sigur de ceea ce scrii. Când examinatorii citesc scrisoare, este prima dată când aceștia te întâlnesc. Opinia lor despre tine depinde de acceptarea ta pentru un eventual interviu de aceea fii cât mai sigur pe ceea ce spui.
- Explică cum abilitățile tale vor fi de folos în sfera în care aplici
- Demonstrează de ce ești candidatul perfect pentru ei.
- Atrage-i atenția. Dacă cunoști numele examinatorului, adresează-i scrisoare acestuia. Este mult mai probabil că aceste te va ține minte.
Procesul de redactare a scrisorii de motivare poate fi adesea stresant dar dacă respecți acești pași simpli poți să faci o impresie bună oricărei comisii de admitere de la orice facultate. Calitatea acestei scrisori îți poate asigura nu doar admiterea la facultatea dorită dar și succesul în carieră.
Pentru mai multe articole pe tema dată puteți găsi pe pagina noastră Youth.md. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!
Reporter: Micleușanu Cornelia
No Comment