Data Engineering Camp a luat sfârșit cu succes și iată care sunt rezultatele acestui eveniment.
Data Engineering Camp a fost un eveniment organizat pe parcursul a două weekend-uri, care avea drept scop familiarizarea participanților cu domeniul de Inginerie a datelor și cu limbajul de programare SQL.
Limbajul SQL îți permite să accesezi și să gestionezi informațiile din bazele de date relaționale. Cel mai important, SQL îți oferă posibilitatea să interoghezi bazele de date pentru a obține informații vitale – de obicei pentru a lua decizii importante de afaceri.
Mentorii acestei tabere au fost:
- Darinela Andronovici – studentă în anul 3 la Inginerie Software, UTM; Machine Learning Engineer, Sigmoid;
- Alexandru Josan – Data Analyst, Amdaris;
- Vladimir Spraiter – Data Architect, Amdaris.
Pe parcursul camp-ului, ei au dat dovadă de multă responsabilitate și dăruire de sine, contribuind cu mult la succesul acestui eveniment.
Printre subiectele discutate au fost:
- Componentele unei baze de date;
- Tipuri de date;
- Constrângeri de integritate;
- Tipuri de instrucțiuni;
- Operatori;
- Funcții de agregare;
- Joncțiuni;
- Exportarea în diferite formate de fișiere;
- Tehnici de optimizare.
Astfel, 29 de participanți au făcut primii pași în domeniul de Inginerie a datelor și au rămas cu impresii nemaipomenite:
„Organizarea evenimentului a fost destul de reușită, atât din punct de vedere a timpului ales pentru desfășurare, cât și a selectării materialului pentru curs. Metoda de predare este una potrivită situației în care la moment suntem (pandemia). Materialul a fost bine structurat și explicat. Prima parte a bootcamp-ului, care a cuprins bazele operării cu SQL, a fost foarte benefică pentru a înțelege una dintre cele mai importante metode de gestionare a datelor. Mentorii au fost angajați în stabilirea interacțiunii cu participanții și dedicați procesului de predare cât mai optimală a materialelor teoretice. Consider că DEC este un bun start pentru persoane, care au cunoștințe minime din domeniul IT și care doresc să cuprindă o parte din Data Science într-un timp scurt.”
– Alexandra Stanila, participantă
Data Engineering Camp este o tabără organizată de Sigmoid, având ca Partener Premium compania Amdaris.
La ceremonia de încheiere, Petru Haheu, Centre Director la Amdaris Moldova, a venit cu un mesaj de felicitare către participanți și a reamintit necesitatea promovării tinerilor în sectorul IT: “Profit de această ocazie să transmit un sincer mesaj de mulțumesc în primul rând participanților la Data Engineering Camp, mentorilor și organizatorilor. La sigur au fost careva sesiuni destul de interesante și de bun augur pentru toată lumea implicată. Vreau să reiterez că la Amdaris, unul dintre elementele care stau la baza ADN-ului nostru este de a încuraja organizarea de asemenea evenimente în Republica Moldova, de a stimula implicarea, lucrul în echipă, în tot ceea ce ține de sectorul Tehnologiilor Informaționale și nu numai.“
Sigmoid aduce mulțumiri companiei Amdaris pentru suportul și sponsorizarea oferită pe parcursul desfășurării acestei tabere, precum și pentru implicarea de care au dat dovadă în sprijinirea tinerii generații pe parcursul călătoriei ei în lumea IT-ului.
Dacă ați ratat ocazia și nu ați participat la Data Engineering Camp, Sigmoid are vești bune! Playlist-ul workshop-urilor livrate pe parcursul taberei va fi disponibil curând pe canalul de YouTube al organizației.
Dacă ai careva întrebări, dar și pentru a fi la curent cu următoarele evenimente/oportunități de autodezvoltare organizate de Sigmoid, poți urmări pagina de Facebook, LinkedIn, Instagram.
Sigmoid este o organizație non-guvernamentală de cercetare și dezvoltare (R&D), ce are drept scop dezvoltarea domeniului Învățării Automate și Inteligenței Artificiale în Republica Moldova.
Sigmoid pregătește biblioteci Python pentru domeniul de Data Science, la moment având pregătite 4 mari proiecte și de asemenea, organizează bootcamp-uri cu scopul de educare și dezvoltare a tinerei generații în domeniul Învățării Automate/Data Science. Această organizație are în istoricul său primul “Natural Language Processing Camp” (NLPC), “Python Camp” și “Computer Vision Camp” (CVC).
No Comment