Timp de peste trei decenii, Canada a finanțat proiecte de asistență pentru dezvoltare la scară mică în peste 120 de țări prin Fondul pentru Inițiative Locale din Canada (CFLI). CFLI în Republica Moldova sprijină proiecte mici propuse și implementate de ONG-uri locale și alte organizații comunitare care răspund nevoilor identificate ale comunităților locale.
Pentru a fi luate în considerare, proiectele trebuie să fie puternic aliniate la prioritățile strategice ale fondurilor pentru Republica Moldova, concentrându-se pe:
- Media independentă și libertatea presei, cu accent pe egalitatea de șanse între femei și bărbați și pe abilitatea femeilor și fetelor în domenii tematice, care subliniază guvernarea incluzivă, diversitatea, democrația, drepturile omului și statul de drept;
Vor fi disponibile fonduri pentru proiecte cu o durată de un an sau doi ani.
- Proiectele de un an ar trebui să aibă un buget de aproximativ 25.000 CAD – 50.000 CAD și să fie finalizate până la data de 15 februarie 2019;
- Proiectele de doi ani ar trebui să aibă un buget de aproximativ 50 000 CAD – 100 000 CAD și să fie finalizate până la data de 15 februarie 2020;
Se va acorda prioritate proiectelor cu activități autonome care continuă să se încheie după finalizarea finanțării CFLI, precum și proiectelor care prezintă rezultate concrete și tangibile.
Egalitatea de gen este un obiectiv al programului CFLI. Vor fi preferate proiectele care promovează participarea și integrarea egală a ambelor sexe în toate etapele proiectului, de la proiectare la execuție. Contribuțiile proiectului trebuie utilizate în scopurile prevăzute. Proiectele trebuie să fie unice, să nu duplice sau să corecteze alte proiecte sau să furnizeze fonduri canadiene suplimentare pentru proiectele finanțate deja de Guvernul Canadei. Fondurile nu pot fi utilizate pentru a reprezenta contribuția beneficiarului în scopul primirii de fonduri de la un alt grup. Proiectele pot fi considerate ca fiind o componentă a unui proiect mai mare condus de o altă organizație donatoare. Fondurile proiectului trebuie să fie cheltuite în țara respectivă, iar materialele necesare trebuie procurate local.
Programul nu are scopul de a finanța turneele de studiu, finanțările de bază sau costurile organizatorice recurente sau de a beneficia de firme sau întreprinderi private. CFLI nu trebuie utilizat pentru a finanța experți canadieni, funcționari publici sau profesioniști din sectorul privat să viziteze țara gazdă pentru activități pe termen scurt (seminarii, cooperare tehnică etc.). Sunt permise finanțări pentru participarea locală la conferințe regionale sau la seminarii locale de formare, în special dacă acestea sunt sponsorizate de canadieni. S
Cum poţi aplica?
Aplicațiile trebuie trimise prin e-mail la cflimoldova@gmail.com și trebuie să includă următoarele:
- O pagină de început care conține numele organizației solicitante, titlul proiectului propus, locația proiectului propus și obiectivul / rezultatele cheie ale proiectului propus (în 1-2 fraze). Cererea trebuie să abordeze în mod clar prioritatea strategică a CFLI prezentată mai sus și suma totală a bugetului propus.
- O descriere amplă a proiectului. Aplicațiile incomplete nu vor fi luate în considerare. Propunerile de proiecte trebuie prezentate în engleză sau franceză. Propunerea bugetului trebuie prezentată în dolari canadieni (CAD). Rețineți că organizațiile care vor fi selectate vor primi bugete mai detaliate pentru proiect în format excel și contabilitatea tuturor fondurilor cheltuite va fi inclusă într-un raport final care va fi prezentat la finalizarea proiectului. Linia de subiect a cererii trebuie citită: “Cererea de finanțare (titlul proiectului)” Care este termenul limită pentru primirea cererilor?
Termenul limită pentru depunerea candidaturii este 21 mai 2018, ora 08.00. Propunerile primite după acest termen limită nu vor fi luate în considerare.
Orice informații suplimentare pot fi obținute prin intermediul acestui contact de e-mail: cflimoldova@gmail.com.
No Comment