Job // Asociația Promo-LEX angajează expert/ă specializat în desfășurarea dezbaterilor electorale


expert dezbateri promo lex

Job // Internews în Moldova și Asociația Promo-LEX este în căutarea unui/unei expert/e(național/e sau internațional/e) pentru a instrui potențiali moderatori în desfășurarea profesionistă a dezbaterilor, ședințelor electorale publice, întâlnirilor publice și dezbaterilor online.

Instruirea se va axa pe prevederile Codului electoral al Republicii Moldova pentru diferite tipuri de alegeri, tehnici de moderare a dezbaterilor echilibrate, abilități pentru menținerea unui mediu respectuos și neutru, gestionarea timpului și aplicarea regulilor într-un proces de dezbatere, inclusiv pe online, etc.

Participanții, care pot fi moderatori TV, jurnaliști, lideri de opinie sau/și activiști civici, vor fi selectați în rezultatul unui concurs lansat separat. Expertul/a va trebui să modereze în persoană instruirea de două zile la Chișinău sau online, dacă vor exista restricții, inclusiv internaționale, în legătură cu pandemia Covid-19.

Rezultate preconizate:

  • Organizarea unei instruiri de două zile pentru potențiali moderatori de dezbateri (moderatori TV, lideri de opinie, jurnaliști și activiști) în moderarea profesională a dezbaterilor electorale, ședințelor eletorale publice, întâlnirilor publice, și dezbaterilor online;
  • Prezentarea unui raport privind desfășurarea instruirii, cu recomandări și etape de implementare pentru organizatori, mass-media și persoane instruite;
  • Un set specific de reguli și ghidări privind comportamentul și moderarea în timpul dezbaterilor publice, ședințelor electorale publice, întâlnilor publice și dezbaterilor online.

Perioada de implementare: 11-12 septembrie 2020;

Procesul de depunere a ofertelor:

Toți experții/expertele interesați/e trebuie să prezinte:

  1. CV-ul actualizat, care include două referințe cu date de contact;
  2. Conceptul agendei instruirii de două zile (subiecte ce urmează a fi abordate și metodele de instruire propuse). Agenda detaliată și finală nu este necesară laaceastă etapă, deoarece va fi convenită după încheierea procesului de selectare și semnarea contractului cu expertul/a selectat/ă;
  3. Rata zilnică solicitată (justificată în baza experiențelor enterioare).

Vă rugăm să expediați documentele solicitate la adresa de email in-chisinau@internews.org cu titlul „Expert privind moderarea dezbaterilor electorale” în linia de subiect, până pe 22 iulie 2020.

Pentru orice întrebări suplimentare, vă rugăm să scrieți la in-chisinau@internews.org sau sunați la numărul de telefon +373 60500570.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Previous Mensana Live: Simplu despre sănătatea mintală cu Ilia Plămădeală
Next Discuție publică: perspectiva demografică a Republicii Moldova pentru anul 2020
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *