CNTM cu sprijinul Ministerului Educației Culturii și Cercetării, demarează un program complex de împuternicire a structurilor de tineret la nivel local în participarea în procesul decizional. Este lansat programul de mini-granturi pentru advocacy, prin intermediul căruia structurile beneficiare vor putea să inițieze activități de advocacy. Programul va avea ca obiectiv suportul activităților de advocacy la nivel local.
Organizațiile vor beneficia de suportul PoT CNTM, consultanță a Coordonatorului Politici de Tineret CNTM, a serviciilor Incubatorului de ONG a CNTM. Astfel, după desemnarea celor 5 structuri de tineret câștigătoare de mini granturi, cele mai bune proiecte vor primi suport instituțional sub formă de consultanță, comunicare și materiale de vizibilitate. În așa fel, CNTM dorește să impulsioneze organizațiile de tineret în transformarea acestora în parteneri de încredere pentru autoritățile locale, cu implicarea unui număr cât mai mare de actori locali.
Concursul de mini granturi și suport instituțional este destinat organizațiilor de tineret care activează la nivel local și/sau național, înregistrate la organele abilitate ale R. Moldova. La fel, în materie de asistență și suport metodologic sunt eligibile concursului și grupurile de inițiativă de tineret.
Câteva puncte-cheie privind participarea la programul de granturi:
- CNTM încurajează participarea tuturor asociațiilor obștești de tineret, inclusiv a organizațiilor de tineret din Găgăuzia și Transnistria.
- prioritate li se for oferi organizațiilor care au fost evaluate instituțional de către CNTM (in baza matricei tip), organizațiilor în care sectorul de tineret nu este dezvoltat și numărul de asociații de tineret este redus;
- durata de implementare a unui proiect nu trebuie să depășească 2 luni, cu începerea implementării acestuia din – 1 octombrie 2019 – 1 decembrie 2019;
- valoarea totală a unui grant nu poate depăși suma de 12 100 MDL din partea grantului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și 2 900 MDL din partea CNTM – expertiză, materiale printabile);
- rezultatele vor fi anunțate până pe 20 septembrie, încheierea contractelor va avea loc în timp de 6 zile de la data anunțării câștigătorilor.
- perioada de raportare narativă și financiară finală 5 decembrie 2019.
Mai multă informație și documentele de suport le găsești aici.
Termenul-limită de înscriere este 1 septembrie, ora 23.59. Dosarele recepționate după termenul-limită nu vor fi luate în considerație de către Juriu. Rezultatele procesului de selecție vor fi anunțate până pe 20 septembrie. Dosarele de aplicare se transmit prin e-mail la cntm.corespondenta@gmail.com cu titlul “Asistență instituțională și capacitare ” sau se aduc sub formă fizică la sediul CNTM – bd. Petru Rareș 18, Chișinău, Republica Moldova.
Organizațiile care vor acumula cele mai multe puncte, vor fi considerate câștigătoare. Câștigătorii vor fi contactați pentru semnarea contractului de grant și demararea activităților.
***
Proiectul „Incluziunea tinerilor în politicile publice locale’’ este implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”.
No Comment