Program de rezidențe pentru artiști și curatori din sfera artelor participative


Apel de participare pentru artiști și curatori din SUA, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan și Ucraina care lucrează în sfera artelor participative social-angajate și publice.

Programul sprijină rezidențe cu durata de o lună în cadrul organizațiilor rețelei partenere din 12 țări (Armenia, Azerbaidjan, Belarus (reședința are loc la Berlin, Germania), Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan (Bukhara sau Tașkent) și Ucraina) pentru artiști și curatorice activează în domeniile artelor social-angajate, participative și artelor publice.

Astfel, pot participa artiști și curatori din SUA, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan. Programul de rezidențe al partenerilor ART PROSPECT oferă artiștilor și curatorilor posibilitatea de a face cercetări, de a crea noi lucrări și proiecte, de a colabora cu comunitățile artistice locale în parteneriat cu organizațiile gazdă.

47 de artiști și curatori din țările post-sovietice au participat la programul de rezidențiat din 2017–2018, și alți 12 artiști din SUA participă la program în 2021-2022.

Pentru cine este destinat programul:

În anul 2022, programul va sprijini rezidențe pentru artiști și curatori (până la 25 de persoane) din SUA, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan, axându-se pe cooperare și schimb de experiență în domeniul artelor sociale, participative și/ sau publice.

Rezidenții, selectați în urma unui concurs deschis, vor fi repartizați în rezidență la una dintre organizațiile gazdă din cele 12 țări ale rețelei ART PROSPECT.

Fiecare partener de rețea pregătește pentru rezidenți un program lunar cu posibilități de implicare în proiecte comune, de exemplu festivalul de artă publică, programele educaționale și de schimb, și/sau realizarea unui proiect independent. Participanții la program și organizațiile gazdă vor lucra împreună pentru a defini obiectivele și structura rezidențelor în baza intereselor, nevoilor și punctelor comune.

Se va acorda prioritate artiștilor și curatorilor ale căror practici demonstrează interes pentru implicarea comunității și găsirea soluțiilor pentru problemele sociale.

Cu toate acestea, pot trimite formularul și artiști care lucrează în alte domenii. Fiecare rezidență este gândită de organizațiile culturale locale din  cele 12 țări participante; găsiți atașate descrieri detaliate ale fiecărei rezidențe.

Costuri de participare:

Conform rezultatelor concursul deschis, vor fi selectați până la 25 de artiști și curatori (cel puțin câte un specialist din fiecare țară participantă). Toate cheltuielile, inclusiv de cazare, călătorie internațională, sprijin pentru viză (dacă este necesar), atelier și producție, precum și diurnele vor fi acoperite de CEC ArtsLink.

Artiștii și curatorii interesați pot participa completând formularul atașat. Formularele de participare la programul de rezidențiat pot fi expediate până la data de 31 ianuarie, ora 17:00 (GMT +3).

Rezidențele vor avea loc în perioada 15 aprilie – 31 decembrie 2022. Participanții selectați vor fi anunțați până la 1 aprilie 2022.

Citește mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate și nu doar, accesând acest link.

Sursa: oberliht.orgDescoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous CNE invită elevii să-și exprime părerea
Next Get acquainted with Lilu Eco Shop - Ecool in Chișinău, Moldova
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 17 =