Află mai multe despre America cu ocazia Zilei Independenței împreună cu Youth.md!


america

Majoritatea dintre noi visăm la o călătorie în America. Poate vrei să vizitezi Times Square din New York sau celebrul Las Vegas sau poate chiar parcul Disneyland din California. Dar știi istoria acestui stat? 

Înainte de a fi semnată Declarația de Independență, America făcea parte din Imperiul Britanic. Între anii 1607 și 1732 în acest teritoriu au fost fondate 13 colonii: Virginia, New York, Massachusetts, Maryland, Rhode Island, Connecticut, New Hampshire, Delaware, North Carolina, South Carolina, New Jersey, Pennsylvania și Georgia.

Children's United States US USA Wall Map for Kids 28x40

Oamenii care locuiau în aceste colonii erau nemulțumiți de guvernul britanic. Ei trebuiau să plătească taxe până și pentru ceai și să permită soldaților britanici să stea la ei în casă. Astfel în 1775 a început Războiul Revoluționar American, conform denumirii originale sau Războiul de Independență American.

Războiul nu  a fost de ajuns așa că pe 4 iulie, 1776, un grup mic de reprezentanți ai coloniilor, numiți și Congresul Continental au semnat Declarația de Independență. Guvernul britanic a acceptat documentul abia în 1783.

106773846_710816756153779_700105586496874323_n.jpg

Declarația de Independență se află acum în Arhivele Muzeul Național din Washington, D.C. Este recunoscută în întreaga lume ca un mesaj important de auto-guvernare și promovare a drepturilor omului.

Cum celebrează America 4 iulie?

1. Petreceri masive

Cu toate că europenii ar opta pentru o cină în familie sau un picnic, americanii organizează petreceri la care toată lumea este invitată. Avantajul lor este că au casele imense în comparația cu ale noastre. La aceste petreceri se joacă diferite jocuri interesante, se gătesc bucate naționale și alte lucruri. Predomină în mare parte culorile: roșu, albastru, alb.

2. Frigărui

Americanii adoră frigaruiul care este nelipsit de la această sărbătoare. Aproximativ 150 de milioane de hot-dogi și 700 milioane de kilograme de pui sunt consumate în această zi. 4 iulie este într-adevăr o ocazie importanttă si ce alt mod de a o celebra decât un get-together cu familia si frigărui?  

3. Artificii

Înainte ca Declarația de Independență să fie semnată, John Adams a vrut să fie artificii că parte a festivității. Ele simbolizează fericirea și bogăția. Primele artificii organizate la 4 iulie au fost declanșate în 1777 în Pennsylvania și Boston (orașul natal Adam) la un an după semnarea Declarației de Independență. Pennsylvania Evening Post a relatat că „seara a fost închisă cu inelul clopotelor, iar noaptea a existat o expoziție măreață de artificii (care au început și s-au încheiat cu treisprezece rachete) pe Commons, iar orașul a fost frumos iluminat.”

Boston are încă unul dintre cele mai spectaculoase spectacole de artificii de pe al patrulea și istoria sa unică joacă cu siguranță un rol în asta. În anii următori, multe alte orașe au luat parte la cele de-a patrulea sărbători, inclusiv discursuri, parade și picnicuri, pe lângă artificii.

4. Parade

În această zi au loc o mulțime de parade printre care Paradă Națională a Americii de Ziua Independenței care are loc anual la 11:45 dimineață, în Washington D.C. Parada constă din trupe de muzică, militari, baloane gigante, celebrități și multe altele. Costme, dansuri, si atmosfera veselă sunt toate ingrediente pentru o sărbătoare memorabilă.

Află mai multe despre 4 iulie aici.

Reporter Youth.md: Besedovschi Catalina

Previous Cinci idei de decorațiuni din conuri pe care le poți face singur!
Next AO HOMECARE anunță selectarea unui expert/ă pentru evaluarea financiară a organizației
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *