Obține suport financiar pentru producerea materialelor video într-un concurs de granturi


concurs de granturi

Open Media Hub, program susținut de Uniunea Europeană, lansează un concurs de granturi pentru producerea materialelor video pentru rețelele de socializare (square videos/ „videouri pătrate”) pentru rețelele de socializare la tema „LA 20 DE ANI: TINERI ACTIVIȘTI”.

Participanții sunt invitați să producă materiale video de 90 de secunde pentru rețelele de socializare (de exemplu, Facebook, Instagram etc.). Acest concurs își propune să contribuie la sensibilizarea publicului asupra dezvoltării societății civile și să-i ajute pe jurnaliști să ajungă la publicul larg prin formate pentru rețelele de socializare.

Cursul online al Open Media Hub „Tehnici inovative în realizarea materialelor jurnalistice” conține idei și sfaturi cu privire la producerea „videourilor pătrate” și este disponibil aici în limbile engleză, rusă.

Ciclul “LA 20 DE ANI: TINERI ACTIVIȘTI” videouri pătrate trebuie să prezinte tineri care sunt activ implicați în activități de caritate, voluntariat, proiecte ale organizațiilor societății civile etc.

Întrebările la care urmează să răspundeți:

 • Cum personajul face diferența?
 • Ce l-a determinat să înceapă această activitate?
 • Cu ce provocări s-a confruntat?
 • Cum aceasta activitate i-a afectat viața?
 • Care este impactul activității sale?

Materialele trebuie realizate în stil dinamic, modern și prietenos utilizatorilor de rețele de socializare.

Acest concurs de granturi este deschis pentru jurnaliștii online, TV și radio care produc conținuturi pentru online și rețelele de socializare din țările din Vecinătatea Europeană: Algeria, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Egipt, Georgia, Iordania, Libia, Liban, Moldova, Maroc, Palestina, Siria, Tunisia și Ucraina.

Pe lângă suportul financiar, jurnaliștii vor beneficia de mentorat din partea profesioniștilor media care îi vor ajuta să planifice și să producă materialele video în formatul stabilit și la un nivel de calitate corespunzător.

Aplicanții trebuie să prezinte o scurtă descriere a subiectului și să completeze formularul de înscriere online (în limbile engleză, rusă, franceză sau arabă).

IMPORTANT: Doar jurnaliștii care vor finaliza cursul online “Tehnici inovative în realizarea materialelor jurnalistice” sunt eligibili.

Dacă vor fi selectați, participanții vor depune toate documentele solicitate, inclusiv contractul semnat, scrisoarea de intenţie, declaraţia de renunţare la drepturi şi analiza riscurilor. Modelele de documente le găsiți aici: http://openmediahub.com/open-calls/application-documents/

Candidaţii eligibili sunt:

 • Instituţiile mass-media cu platforme online, active pe rețelele de socializare (inclusiv ziare, posturi TV, posturi radio și portaluri de ştiri online);
 • Organizaţiile jurnalistice (de exemplu, asociaţii, fundaţii) care pot prezenta dovada publicării din partea unei instituţii mass-media;
 • Jurnaliştii reprezentând entităţile enumerate mai sus;
 • Jurnaliștii liber profesioniști care pot obţine o scrisoare de intenție din partea unei instituții media.

Suma granturilor este de:

 • 600 EUR pentru un material video square de 90 de secunde;
 • 1000 EUR pentru un material video square de 90 de secunde și, în plus, versiunea HDTV pentru difuzare la posturile TV sau pe portalurile de știri.  

Data limită 1 decembrie 2019

Anunţarea rezultatelor: 3 februarie 2020 (doar candidații selectați vor fi contactați)

Materialele video urmează să fie finalizate cel târziu pe 30 aprilie 2020.

Mai multe informaţii:  https://openmediahub.com/open-calls 

Dacă aveți întrebări, ne puteți contacta la: productionsupporteast@thomsonfoundation.org.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Previous Premiul Media pentru Tineri 2019, eveniment pentru tineri, te așteaptă!
Next Eşti în căutare de un job în HR? Compania HR-Consulting angajează!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *