Premiul CEI // Apel pentru tineri scriitori


Young person takes part in Rotary Young Writer

Premiul CEI pentru Tineri Scriitori este promovat de Inițiativa Central Europeană (CEI) și Asociația Scriitorilor Sloveni (SWA) în cadrul Festivalului Internațional Literar de la Vilenica.

Premiul își propune să promoveze tânăra generație de scriitori și să susțină circulația operelor lor literare prin traducerea în limbile țărilor CEI. Premiul prevede traducerea în slovenă[1] și traducerea într-o altă limbă CEI la alegerea candidatului. Traduceri suplimentare ar putea fi explorate pentru edițiile viitoare ale Premiului.

Premii

 • Premiu în bani (5.000 EUR) pentru a acoperi traducerea integrală a lucrării depuse și a unui extras în limba unuia dintre statele membre CEI, care va fi selectat de autor și editură, având în vedere specificul lucrării. Traducerea va fi coordonată de solicitant în cooperare cu editura națională care îi susține candidatura. Premiul acoperă și costul drepturilor de autor.
 • Traducerea lucrării depuse în limba slovenă și publicarea de către SWA în cadrul Colecției CEI Vilenica în 2023.
 • Participarea câștigătorului la Festivalul Internațional Literar de la Vilenica 2022, organizat de SWA.
 • Cooperarea și sprijinul CEI și SWA pentru identificarea unei edituri pentru o eventuală publicare a lucrării traduse.

Solicitanți eligibili

 • Apelul de candidaturi este deschis scriitorilor sub 40 de ani (născuți după 1982 – de la 1 ianuarie 1983 în sus) din statele membre CEI: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Italia, Moldova , Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina.
 • Solicitanții trebuie să aibă cel puțin o lucrare publicată sub formă de carte. Lucrarea depusă pentru traducere trebuie să fie o operă literară (toate genurile și temele). Cererea trebuie să fie susținută de editorul național al lucrării la care autorul aplică.

Cererea de înregistrare trebuie să includă toate următoarele anexe obligatorii

 • Un formular de înregistrare completat (Registration_form_2022).
 • O biografie a solicitantului în limba engleză (max. 1800 de caractere fără spații).
 • Copie a unui act de identitate sau a pașaportului valabil cu data și locul nașterii vizibile și cetățenia solicitantului.
 • O bibliografie a solicitantului în limba engleză (max. 3600 de caractere fără spații).
 • Scanarea scrisorii de recomandare originală, semnată, în limba engleză, scrisă de editorul național al solicitantului, care include prezentarea solicitantului și a lucrării propuse, scrisă de solicitant și care urmează să fie tradusă în două limbi ale statelor membre CEI (4000 – 8000 de caractere fără spații) .
 • Un extras din lucrarea propusă în limba originală a statului membru CEI și în limba engleză (max. 100 de rânduri de POEZIE sau max. 7000-9000 de caractere cu spații de TEXT PROZĂ).
 • Intrările incomplete nu vor fi luate în considerare.

Aplicațiile trebuie trimise la următoarea adresă de e-mail: info@vilenica.si. Cererile vor fi depuse până la 20 mai 2022 (23:59 CEST).

Descoperă mai multe articole pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous CRJM caută să angajeze un(o) consilier(ă) juridic(ă)
Next Eveniment RVC // Ziua Faptelor Bune, 15 mai 2022
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =