Portul popular valorificat de tinerii din Zăicani, Rîșcani


În cadrul proiectului, „Portul popular-valoare, tradiție, destin”, implementat de grupului de inițiativă „Ciuleandra”, satul Zăicani, a avut ca scop dezvoltarea și valorificarea costumului popular, etalon al frumuseții și păstrării obiceiurilor strămoșești în rândul elevilor.

Pentru derularea proiectului care și-a propus perpetuarea meșteșugului, Fondul pentru Tineri Rîșcani a alocat suma de 14.830 lei iar din partea agenților economici din localitate au avut susținere financiară în sumă de 34.270 lei. Din aceste resurse, au fost procurate 30 costume naționale, iar 240 elevi au fost informați despre tradițiile și valorile culturii naționale.

Proiectul a luat sfârșit, însă au început activitățile frumoase în liceul din sat, care vor avea ca scop promovarea culturii prin portul național.

Proiectul a fost realizat de grupul de inițiativă Ciuleandra, în cadrul Programului de granturi mici a Fondului pentru Tineri Rîșcani, implementat de Asociația „Generația Viitorului” în parteneriat cu Direcția Învățământ Tineret și Sport Rîșcani, cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Sursă: Jurnalist.md

Autoare : Nicoleta Albot

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Proiect implemetat de tineri cu succes într-un sat din raionul Rîșcani
Next Primăria Zgarangea din raionul Ungheni a încheiat un acord privind soluționarea problemei maidanezilor
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + thirteen =