Pași simpli de urmat pentru o carieră de succes


cariera de succes

O carieră de succes este visul tuturor. Fiecare persoană optează pentru un job cu perspective de creștere în carieră. Un job care să nu-i aducă doar un salariu bun, ci și o satisfacție și o autorealizare. Youth îți spune cum să-ți construiești o carieră de succes și să faci ceea ce-ți place. 

Majoritatea dintre noi nu știm ce vrem, nu știm nici ce-o să ne dorim peste 5 ani, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne planificăm și să începem să muncim pentru viitoarea carieră. Nu trebuie să ne fie frică să urmăm ceea ce ne dorim, indiferent dacă această țintă profesională ne pare ușor de atins sau dimpotrivă.

,,Urmăriți-vă pasiunea” este oarecum o expresie captivantă în aceste zile. Toată lumea spune că este ceea ce trebuie să faci pentru a găsi o carieră satisfăcătoare. Dar ce înseamnă cu adevărat să găsești o carieră care să te bucure? Și cum poți efectiv să faci un salt înfricoșător spre pasiunea ta în mijlocul unor sfaturi vagi de genul „mergi doar pentru asta?” Pentru a vă ajuta am căutat idei despre crearea unei cariere de vis pe care este posibil să nu le-ați auzit până acum. De la modalități unice de a-ți descoperi pasiunile până la gânduri despre cum să-ți transformi jobul actual în jobul visat, vei găsi cu siguranță ceva inspirat. 

8 Tips To Choose Your Career Carefully | Merit Choice

Sfaturi și idei pentru planificarea unei cariere de vis:

  1. Secretul unei vieți (și a unei cariere) împlinite ar putea avea legătură cu găsirea sensului mai degrabă decât cu găsirea fericirii. 
  2. „Slujba ta perfectă” implică mai mult decât să servească într-un rol pe care îl iubești. De asemenea, implică totul, de la salariu la echilibrul dintre viața profesională și cea personală; până la capacitatea de a avansa. Ce este cel mai important pentru tine?
  3. Calea profesională pe care trebuie să o urmezi nu se simte întotdeauna cea mai logică sau stabilă alegere; dar este important să o urmezi oricum și să nu te abați de la ea. 
  4. Crearea carierei ideale poate fi mai puțin despre găsirea pasiunii și mai mult despre cultivarea ei. 
  5. Chiar dacă faci ceva ce îți place, este posibil să trebuiască să faci sacrificii pentru a-ți atinge cariera de vis.
  6. Poate că nu trebuie să schimbi slujba pentru a-ți face cariera de vis, gândește-te la transformarea locului de muncă pe care îl ai deja
  7. Este important să știi că ceea ce credeai că este „cariera ta de vis” te-ar putea dezamăgi. De aceea, un plan B este mereu binevenit.
  8. Și amintește-ți: oamenii se schimbă și niciodată nu este prea târziu să încerci altceva, ceva nou, ceva ce-ți place cu adevărat.
  9. Cariera ta este în mâinile tale și tu decizi ce să faci cu ea. Nu este nici o problemă dacă nu ți-ai găsit încă pasiunea; pentru că oricum aceasta o vei descoperi cu adevărat numai în momentul în care vei ajunge să muncești.

Pentru mai multe articole utile și interesante nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tineri. 

Reporter Youth.md: Chirilov Cristian

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concordia Moldova recrutează noi voluntari! Fii parte a echipei!
Next Biroul relații cu diaspora lansează o nouă rundă de granturi
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =