Participă la EcoAct și ajută-i pe cei de la Interact să salubrizeze parcurile și să strângă deșeurile reciclabile


Indiferența îndelungată a omului față de natură este rezultatul dezastrelor naturale la care am fost, din păcate, martori în 2019. Situația deplorabilă a planetei la momentul actual este îngrijorătoare, iar găsirea unei soluții pentru restabilirea naturii ne vizează pe fiecare în parte. EcoAct te ajută să te implici în procesul de curățire a mediului înconjurător.

Republica Moldova se confruntă și ea cu probleme ecologice destul de grave, precum poluarea râul Bâc, gunoaiele regăsite pe drumuri și prin parcuri, lipsa unei toberoanelor repartizate pe compartimente de sortare, utilizarea excesivă a pungilor, dar și a altor produse din plastic. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai grave piedici în lupta spre transormarea țării noatre într-una cu adevărat eco.

Astfel, echipa Interact Club Chișinău este receptivă la strigătul de ajutor al naturii și își dorește să contribuie la schimbarea în bine a lucrurilor. În acest fel aceștia inițiază o campanie complexă, intitulată EcoAct. Scopul acestei campanii este de a strânge deșeuri reciclabile din câteva școli din capitală pentru a le duce ulterior la un centru de colectare din Chișinău.

Ulterior, ei vor organiza în 2 sâmbete consecutiv, pe 5 și 12 octombrie, începând cu ora 13:30, acțiuni de salubrizare în trei parcuri din oraș simultan: parcul ”La Izvor”, ”Valea Trandafirilor” și ”Valea Morilor”. În aceste locații vor fi la fel amplasate puncte de colectare a deșeurilor, și anume: hârtie, plastic și baterii, pentru a încuraja cetățenii să se alăture cauzei pe care o susțin.

Cum poți participa?

Așadar, toate persoanele interesate să participe la eveniment sunt încurajate să se alăture echipei Interact pentru a salubriza unul dintre cele 3 parcuri, să aducă plasticul, hârtia și bateriile pe care le au acasă și să petreacă astfel timpul eficient în susținerea acestei campanii ecologice.

Fii parte a soluției alături de EcoAct, pentru că doar prin implicare colectivă și asumată putem realiza o adevărată schimbare!

Mai multe detalii despre această campanie, află aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești interesat în egalitatea de gen. Înscrie-te în concurs
Next Experiența tinerilor muzicieni moldoveni #1 Ce crede Olivia Croitoru despre dezinteresul tinerilor față de muzica clasică?
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + twenty =