Participă în cadrul Concursului de Proză „Mihail Sadoveanu”


Muzeul Național al Literaturii Române Iași dă startul înscrierilor la Concursul de Proză „Mihail Sadoveanu”, ediția a XIII-a. Pentru înscriere, participanții pot trimite o singură lucrare în proză, în trei exemplare, inclusiv fragmente de roman, de maximum 15 pagini, până în ziua de 31 august 2022 (data poștei).

Termeni și condiții de participare la concurs:

  • La Concursul de Proză „Mihail Sadoveanu” pot participa autori români de orice vârstă, care încă nu au un volum de proză publicat.
  • Câștigătorii Marelui Premiu „Mihail Sadoveanu” la Concursul de Proză „Mihail Sadoveanu”, la oricare din edițiile anterioare, nu mai pot participa la ediția de anul acesta și nici la o ediție viitoare. În situația în care se înscriu la concurs, vor fi descalificați.
  • Nu pot fi înscrise în concurs creații literare declarate câștigătoare într-un alt concurs de creație literară.
  • Lucrările, redactate în format electronic (font Times New Roman, mărime 12, interlinie 1,5) și printate în format A4, trebuie semnate cu un motto și trimise sau depuse la secretariatul Muzeului Național al Literaturii Române Iași (adresa: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, str. Vasile Alecsandri nr. 6, cod poștal 700054, Iași, cu mențiunea Pentru Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”), unde vor fi înregistrate și păstrate până la încheierea perioadei de expediere. În coletul poștal trebuie introdus și un plic închis (având același motto) care va conține numele și prenumele autorului, un CV de prezentare și date de contact (număr de telefon, adresă de domiciliu, e-mail), date care vor fi folosite doar în situația în care manuscrisele sunt desemnate câștigătoare. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

Criteriile de jurizare

  • Respectarea tehnicilor de tehnoredactare și impresia generală oferită de text – 10 p.;
  • Exprimarea coerentă, în concordanță cu normele ortografice, ortoepice și de punctuație în vigoare – 10 p.;
  • Valențele stilistice ale textului, aprecierea unor elemente de creativitate (imagini artistice, procedee retorice, limbaj figurat etc.) – 25 p.;
  • Valoarea instructiv-educativă a conținutului, impactul mesajului transmis – 15 p.;
  • Gradul de complexitate artistică și originalitatea creației – 20 p.;
  • Particularități de ordin compozițional și de tehnică a creației – 10 p.;
  • Din oficiu – 10 p.

Pentru mai multe detalii accesează ACEST LINK.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Text – Alexandra-Luiza Popov, redactor youth.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous INVITAȚIE la Pria IT Moldova Awards Gala, Tekwill, 3 iunie 2022
Next Noi „Laboratoare digitale” urmează a fi deschise în școlile din Moldova. Află care sunt instituțiile beneficiare ale proiectului
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 11 =