Oportunitate de stagiu plătit pentru tinerii cu studii în domeniul agronomie sau economie


stagiu plătit

Oportunitate de stagiu plătit pentru tinerii cu studii în domeniul agricultură, agronomie sau economie și domenii conexe, cu cunoștințe bune de limbă engleză.

Scurte informații despre proiect

Proiectul „Oportunități prin tehnologii și inovare în Moldova” – Optim este un proiect al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), lansat în Moldova în 2019. Proiectul vizează susținerea dezvoltării economice din Republica Moldova. Obiectivul său principal este să ofere oportunități de angajare și venituri îmbunătățite pentru femeile și bărbații din Republica Moldova.

Abordarea aplicată de proiect se numește dezvoltarea sistemelor de piață (MSD). Această abordare implică înțelegerea constrângerilor cu care se confruntă oamenii în accesarea sau utilizarea serviciilor și produselor care le-ar putea permite să își găsească un loc de muncă sau să genereze venituri. Proiectul Optim abordează aceste constrângeri lucrând cu părțile interesate existente pe piață. Abordarea se bazează pe resursele disponibile, concentrându-se în același timp pe funcțiile lipsă ale mediului de afaceri local.

Proiectul funcționează prin două sectoare: agricultură și prelucrarea alimentelor; tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC), deoarece cele două sectoare sunt importante pentru economia moldovenească în ceea ce privește semnificația lor economică și potențialul lor de a crea oportunități economice.

De la începutul lunii mai până la începutul lunii iulie, expertul junior elvețian va efectua un sondaj al părților interesate din lanțul valorii legumelor din Moldova. În cadrul acestei misiuni, proiectul caută un stagiar entuziast și motivat pentru a se alătura echipei de proiect.

Descriere:

Stagiul este part-time, concentrându-se în mod special pe oferirea de suport expertului junior elvețian. Poziția ar necesita traducere simultană din română în engleză și vizite frecvente în zonele rurale ale Moldovei. Deoarece accentul studiului se pune pe lanțul valoric al legumelor, este de dorit ca candidatul să aibă o diplomă sau să urmeze un program legat de agricultură sau agronomie (sau experiență sau interes similar).

Durata stagiului: de la începutul lunii mai până la începutul lunii iulie 2021.

Cerințe necesare:

  • Absolvent sau student în anul superior cu studii superioare în agricultură / agronomie / economie / limbi străine sau similar
  • Cunoștință de limbă română și engleză scrisă și vorbită
  • Abilitati excelente de comunicare
  • Punctualitatea și dorința de a învăța
  • Motivație ridicată și capacitate de a lucra în echipă
  • Disponibilitatea de a însoți expertul în timpul vizitelor în zonele rurale ale Moldovei

Procesul de aplicare:

Candidații care doresc să trimită CV-ul și scrisoarea de motivare, o pot face la următorul e-mail: hr@optimproject.md

Termen limită de depunere a cererii pentru acest stagiu plătit: 10 mai 2021

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job full-time // Solidarity Fund PL în Moldova angajează Specialist Resurse Umane
Next Startup Campus, Teachers' Department: Fii promotorul inovațiilor în domeniul educațional
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 5 =