Obiceiuri care l-au făcut pe Elon Musk un inovator


elon mask

Există doar 24 de ore în fiecare zi și nu putem stoarce o secundă în plus. Cu toate acestea, unii oameni reușesc să fie atât de productivi și inovatori încât devin miliardari la o vârstă în care majoritatea dintre noi încă se luptă să o scoatem la capăt. Chiar și printre miliardari, unii se remarcă mai mult decât alții, capturând inimile admiratorilor de pretutindeni.

Elon Musk este, fără îndoială, unul dintre cei mai iubiți și respectați miliardari din ziua de azi. Să aruncăm o privire asupra modului în care Musk a rămas cu un pas înaintea grupului de elită. Ce obiceiuri îl deosebesc de colegii săi?

1. Cititul zilnic

Musk este definiția unui ‘bookworm’. Când era la școala generală, citea zece ore pe zi, devora tot ce era în biblioteca sa și întreaga Enciclopedie Britanică și a finalizat un curs de BASIC de șase luni în doar trei zile.

Când oamenii îl întreabă pe Elon Musk cum a învățat să construiască rachete, el are un răspuns simplu: “Citesc cărți.”

2. Urmărirea propriilor interese

Dacă obiceiurile sale sănătoase de lectură nu au fost deja un cadou, Musk este un credincios adevărat în învățarea auto-ghidată. La vârsta de 12 ani, el a folosit abilitățile sale de bază pentru a programa Blastar, un joc video făcut de el însuși, pe care l-a vândut la PC and Office Technology pentru 500 dolari. Musk a avut un dublu masterat, și în fizică și economie, apoi a fost internat atât pentru cercetarea ultracondensatorilor, cât și pentru companiile de jocuri video.

Astăzi, averea sa personală se ridică la 153,5 miliarde de dolari și el conduce afaceri care par să nu aibă nimic de-a face una cu celălaltă. Cu excepția faptului că toate o fac – Musk este cu adevărat interesat de ele. Nu este de mirare că el este principala inspirație din spatele personajului Iron Man al lui Robert Downey Jr.

3. Optimismul

În timp ce primele două trăsături sunt adevărate pentru cei mai de succes oameni de afaceri, Musk are și el un as în mânecă – are o mentalitate puternică de pahar-pe-jumătate-plin. Profilul său Forbes rezumă cel mai bine acest lucru descriind două dintre companiile sale drept „companii de tehnologie lunară”.

Secretul inovației sale stă în entuziasmul său. Acesta este un tip care a crescut cu un tată agresiv din punct de vedere emoțional și a fost odată agresat și bătut atât de rău încât a trebuit să meargă la spital. „Dacă te trezești dimineața și crezi că viitorul va fi mai bun, este o zi luminoasă. În caz contrar, nu este. ”

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cereș Dragoș

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job full-time // Moldova IT Park este în căutare a unui Specialist în Comunicare
Next Cum gestionezi talentele angajaților sau colegilor tăi? Află participând la acest eveniment gratuit online
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 1 =