Nominalizează persoane și oferă-le posibilitatea să obțină premiul UNESCO Madanjeet Singh 2024


UNESCO invită persoanele fizice, inclusiv actorii societății civile, entitățile guvernamentale și non-guvernamentale, să propună candidați pentru ediția din 2024 a Premiului UNESCO-Madanjeet Singh pentru Promovarea Toleranței și Non-Violentei. Propunerile sunt acceptate până la data de 22 iulie 2024, la miezul nopții (GMT +2).

Despre premiul UNESCO-Madanjeet Singh

Premiul a fost înființat în 1995 cu ocazia Anului Națiunilor Unite pentru Toleranță și a 125-a aniversare a nașterii lui Mahatma Gandhi. De asemenea, a fost anul în care statele membre UNESCO au adoptat Declarația de Principii privind Toleranța. Premiul poartă numele binefăcătorului său, Madanjeet Singh, care a fost Ambasador al Bunăvoinței UNESCO.

Scopul premiului este de a recompensa persoanele, instituțiile, diverse entități sau organizațiile non-guvernamentale care au demonstrat leadership în promovarea toleranței și non-violenței. Premiul este acordat o dată la doi ani, de Ziua Internațională a Toleranței (16 noiembrie), iar câștigătorul primește suma de 100.000 USD, în cadrul unei ceremonii dedicate, desfășurată la sediul UNESCO din Paris.

Laureați anteriori

Printre laureații anteriori se numără Franca Ma-ih Sulem Yong (Camerun), președinta ONG-urilor #Afrogiveness și Positive Youths Africa în 2022, și Centrul pentru Rezolvarea Conflictelor – CRC (Republica Democratică Congo) în 2020.

Cum să propui o nominalizare

Pentru a nominaliza candidați, vă rugăm să trimiteți formularul de nominalizare în engleză sau franceză, până cel târziu la 22 iulie 2024, prin poștă sau e-mail la contactul de mai jos. Materiale suplimentare (publicații, video, audio și alte materiale didactice, etc.) pot fi atașate formularului de nominalizare.

Descarcă formularul de nominalizare

Trimiteți formularul, completat și semnat, prin serviciul poștal sau e-mail la contactele de mai jos și accesați site-ul oficial UNESCO

Ms. Anna Maria Majlöf
Secretara Premiului
Sectorul de Științe Sociale și Umane – UNESCO
7 Place de Fontenoy 75352 Paris 07 SP FRANȚA
+33 1 45 68 17 70
tolerance.prize@unesco.org

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Propuneri pentru finanțare din partea Robert Carr Fund 2025 - 2027
Next Apel către tinerii lideri ai viitorului. Înscrie-te la școala de vară
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + one =