Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la expoziția „Chintesență identitară și costum românesc”


În perioada 21 iunie – 31 august curent, în incinta Pensiunii turistice MUZE din satul Țipova, raionul Rezina, va putea fi admirată Expoziția „Chintesență identitară și costum românesc”, expoziție de fotografii din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Expoziția cuprinde o serie de planșe cu fotografii care ilustrează portul tradițional din Basarabia și Bucovina. Sunt reprezentate secvențe de la nuntă, horă și alte momente ale vieții la sat, în cadrul cărora se purta costum de sărbătoare.

Scopul urmărit este de a familiariza publicul cu valoroasa colecție de fotografii deținută de MNEIN, precum și cu particularitățile portului tradițional din spațiul nostru cultural. Indirect, concetățenii sunt invitați să păstreze fotografiile de familie ori să le doneze muzeelor, arhivelor, bibliotecilor din republică, deoarece imaginile respective constituie surse de importanță majoră pentru cunoașterea vestimentației și altor aspecte ale vieții cotidiene a înaintașilor noștri.

Evenimentul este prilejuit de Ziua Națională a Portului Popular, pe care o marcăm anual în ultima duminică a lui Cireșar. În zilele de 27-28 iunie curent, la pensiunea MUZE din s. Țipova, raionul Rezina, se va desfășura Atelierul de lucru consacrat promovării turismului sustenabil, care este organizat în cadrul programului Uniunii Europene „European Union Global Diaspora Facility” și urmărește modernizarea traseului turistic de la Rezervația peisagistică Țipova-Saharna. În cadrul evenimentului, vor susține prezentări dr. Viorica Olaru-Cemârtan și dr. Romeo Cemârtan, cercetători originari din Republica Moldova, care activează în prezent la Universitatea din Uppsala, campus Gotland (Suedia).

Vizionare și odihnă plăcută la pensiunea MUZE!

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă în cadrul programului de antreprenoriat feminin, ediția IV
Next Tekwill Expo Day: Vino să descoperim împreună lumea fascinantă a tehnologiilor și a inovațiilor
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =