Mobilitate academică pentru doctoranzi în România


mobilitate academica pentru doctoranzi romania

Programul „Eugen Ionescu” permite cercetătorilor din mai multe țări, să beneficieze de o mobilitate academică pentru doctoranzi, timp de 3 luni în una dintre cele 26 de instituții de învățământ superior din România.

Acest program de burse poartă numele dramaturgului Eugen Ionescu pentru a omagia scriitorul româno-francez (1909, Slatina, România-1994, Paris, Franța), o figură emblematică a literaturii din secolul XX și un reprezentant major al teatrului absurdului, fiind renumit pentru lucrări celebre precum “La Cantatrice chel”, “La Leçon” și “Les Chaises”.

Apelul internațional pentru cereri este deschis până la 16 februarie 2020 (ora 11:00 ora București, GMT + 2).

La 23 mai 2007, Guvernul României, în urma angajamentului luat la cel de-al 11-lea Summit al Francofoniei (București, septembrie 2006), a adoptat un decret pentru crearea unui sistem de burse doctorale și postdoctorale, intitulat ” Eugen Ionescu ”. 

Acest program se adresează studenților doctoranzi străini și profesorilor-cercetătorilor care doresc să facă un stagiu de cercetare în instituțiile românești de învățământ superior, membri ai Agence universitaire de la Francophonie.

Programul „Eugen Ionescu” este finanțat de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe al României. Gestionarea eficientă a acestor subvenții este coordonată de Agence universitaire de la Francophonie, a cărei experiență în acest tip de program este recunoscută la nivel internațional.

Obiectivele pentru această mobilitate academică pentru doctoranzi:

Mobilitatea „Eugen Ionescu” are loc în rețeaua de unități membre AUF. Aceștia iau profesori și / sau cercetători de limbă franceză din afara țării, permițându-le să își îmbunătățească abilitățile în universitățile membre ale Agence universitaire de la Francophonie din România.

Aceste forme de mobilitate se încadrează în domeniile disciplinare considerate a fi prioritare pentru dezvoltarea țării de origine și în concordanță cu interesele de cercetare ale unităților gazdă.

Procedura de înscriere:

  1. Înregistrarea pentru program necesită obținerea unui certificat de primire de la universitatea română pe care candidatul a ales-o și căruia trebuie să trimită un dosar de preînregistrare (a se consulta regulamentul). Prin urmare, preînregistrarea trebuie făcută cu timp în avans pentru a permite potențialei universități gazdă să proceseze dosarul.
  2. Depunerea cererii către AUF – fiecare candidat trebuie să completeze un dosar de cerere, în mod imperativ și exclusiv online, la adresa http://formulaires.auf.org/

Mai multe detalii despre procedura de aplicare pentru această mobilitate academică pentru doctoranzi, găsești aici.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, pe youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous CICDE recrutează - fii voluntar în domeniul electoral
Next Vino la o expoziţie de artă şi află mai multe despre cultura japoneză
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply