Festivalul Național de Teatru Social 2017: Contribuie la soluționarea problemelor tinerilor din Moldova


Dacă eşti interesat de problemele tinerilor şi doreşti să contribui la soluţionarea acestora, formează-ţi o echipă şi aplică la Festivalul Naţional de Teatru Social 2017!

În cadrul Festivalului din acest an vor fi selectate 15 de echipe de tineri care vor beneficia de instruiri în tehnici de teatru social, dar şi în domeniul sănătăţii sexual-reproductive, prevenirea HIV şi a comportamentelor de risc în perioada adolescenţei. Sesiunea de instruire pentru fiecare echipa va dura o zi, ulterior tinerii vor dezvolta piesa de teatru social, care va aborda o problemă a tinerilor din Moldova.

Echipele de tineri vor realiza prezentări de teatru social în comunităţile lor, iar ulterior vor participa la evenimentul final al Festivalului, care se va desfăşura la Bălţi, în luna noiembrie. În cadrul evenimentului, echipele vor prezenta câte o piesă de teatru social cu o durată de 10 minute, în faţa unui public de peste 400 de persoane, tineri, părinţi şi profesori.

Festivalul Naţional de Teatru Social 2017 va avea următoarele tematici:

  1. Necesitatea educaţiei sexuale comprehensive în şcoală, inclusiv sănătatea sexual-reproductivă a tinerilor, prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală şi HIV, a sarcinii neplanificate, a comportamentelor de risc, problemele în perioada adolescenţei, responsabilitatea pentru viaţa de familie etc.
  2. Prevenirea discriminării pe bază de sex sau orientare sexuală, statut social, discriminarea persoanelor cu dizabilităţi şi alte aspecte.
  3. Abuzul de substanţe nocive în rândul tinerilor, precum abuzul de alcoolul, tutun, droguri, etc.

Echipele de tineri interesaţi să participe la Festival sunt rugaţi să expedieze formularul de aplicare la adresa de email ypeer.fts2017@gmail.com (vedeţi Anexa 1) sau să completeze online https://goo.gl/forms/t5n1C08HKa5QeS4Z2 până la 30 iunie 2017.

Detalii aici: www.ypeer.md/festivalul-national-de-teatru-social-2017

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre sănătate la un master-class gratuit cu Denis Seminihin
Next Vino să șusții cei 50 de tineri antreprenori și ideile lor de afaceri la Concursul Planurilor de bussines
Mentenanta
About the author

Mentenanta

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =