De Ziua Națională a Tineretului, ministra Educației, Culturii și Cercetării vine cu un mesaj de felicitare pentru tineri

tineri

tineri mecc

De Ziua Națională a Tineretului, care se celebrează, conform unei hotărâri de Guvern, în fiecare a doua zi de duminică a lunii noiembrie, ministra Educației, Culturii și Cercetării a venit cu un mesaj de felicitare către tineri.

Acesta este mesajul publicat pe site-ul oficial al ministerului:

Dragi tineri,

Astăzi, în a doua duminică a lunii noiembrie, în Republica Moldova sărbătorim Ziua Națională a Tineretului. Este un prilej deosebit de a adresa tuturor tinerilor cele mai cordiale felicitări și urări de bine din partea echipei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și din partea mea, personal.
 
Domeniul tineret este unul intersectorial. Participarea tinerilor în toate sferele vieții este crucială pentru o societate bazată pe valori precum democrația, toleranța și prosperitatea. Republica Moldova are mulți tineri activi și implicați, care obțin performanțe în diverse domenii și cu care ne mândrim. Anume tinerii sunt sursa de energie, curaj și talent care generează schimbarea social reală, creșterea economică, dezvoltarea și inovația tehnologică.
 
Voi, tinerii, ca de altfel toți cetățenii care nu pot rămâne indiferenți, puteți contribui la edificarea unui stat prosper, de arhitectură europeană. Asta se poate realiza doar participând activ la viața socială, politică, economică a societății pentru realizarea unei dezvoltări durabile a țării noastre. Pornind de la faptul că voi, tinerii, aveți un rol important în promovarea valorilor și principiilor europene, noi credem cu tărie că ‪toate eforturile și speranțele noastre pentru mai bine trebuie să vă fie dedicate.
 
Apreciem rolul deosebit pe care îl au toate structurile de tineret din Republica Moldova: Centrele de Tineret, Consiliile Locale ale Tinerilor, lucrătorii de tineret, specialiștii de tineret din cadrul autorităților administrației publice locale care contribuie la crearea unui mediu adecvat realizării vieții personale și profesionale a fiecărui tânăr, inclusiv pentru sprijinirea echitabilă a celor din grupurile cu posibilități reduse.
 
De Ziua Națională a Tineretului, vă adresăm sincere felicitări și vă urăm să fiți energici, creativi și ambițioși. Să depuneți efort și suflet în tot ce faceți. Dar cel mai mult vă dorim să aveți curajul de a prelua partea voastră de responsabilitate pentru propriul viitor, pentru propriile decizii, pentru propriul succes. Nimeni nu o poate face mai bine decât voi.
 
Cu profund respect,
Liliana NICOLAESCU-ONOFREI, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

Dacă îți dorești să devii partener în cadrul campaniei sau vrei să împărtășești o oportunitate cu tinerii din comunitatea #YouthMD, scrie-ne un email la youth.md@yahoo.com sau redactie@youth.md și noi vom avea grijă ca mesajul tău să fie diseminat.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Previous Nu ezita să participi la evenimentul Moldova Business Week 2019
Next Teatrul „Geneza Art” te invită la spectacolul „Mancare pentru monștri”, eveniment pentru tineri
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *