Construite de regi și regine din anii trecuți pentru a-și proteja și stăpâni tărâmurile, castelele nu numai că puteau rezista atacurilor, ci proiectau puterea și bogăția pentru ca toți să le vadă. În plus față de arhitectura uimitoare prezentată, aceste castele au fost adesea construite în locuri strategice și spectaculoase la gurile văilor, la intrarea în trecători de munte sau pe malurile lacului strălucitoare. Adăugați greutatea istoriei, iar aceste minuni arhitecturale situate printre peisaje uluitoare fac unele dintre cele mai frumoase castele din lume.
1. Castelul Hohenwerfen
Așezat pe o coastă stâncoasă, Castelul Hohenwerfen oferă cu siguranță o priveliște epică. Construit între 1075 și 1078, castelul și zidurile sale solide sunt situate în superba vale Salzach; care se află chiar la sud de Salzburg, în Austria. De-a lungul istoriei sale, a acționat nu numai ca un impunător fort, reședință și refugiu de vânătoare pentru arhiepiscopii din Salzburg; ci și ca o închisoare de stat. Acum, un muzeu, Castelul Hohenwerfen merită vizitat pentru istoria sa fascinantă și cadrul uimitor din mijlocul munților.
2. Swallow’s Nest (Cuib de rândunică)
Cuibul încântat de rândunică poate fi găsit cocoțat dramatic pe marginea unui vârf de stâncă din Peninsula Crimeea. Cu vedere la apele strălucitoare ale Mării Negre; castelul decorat cu atenție a fost construit în 1911 urmând modele neogotice foarte romantice. După ce a apărut în numeroase filme în epoca sovietică, Cuibul rândunicii este acum un loc popular de vizitat printre turiști, care vin la locația precară; arhitectura rafinată și priveliștile uimitoare oferite.
3. Fortul Roșu din Delhi
Împăratul Mughal Shah Jahan a pus bazele Fortului Roșu, sau Lal Qila; după ce a mutat capitala imperiului de la Agra în orașul nou construit Delhi. În spatele fațadei destul de modeste de gresie roșie se afla o pânză complicată de săli și camere cu panouri incrustate; amestecând stilul mogol tradițional cu elemente de design persan, timurid și hindus. Fortul Roșu rămâne sediul oficial al imperiului Mogul până la rebeliunea indiană din 1857; unde nenumărate pietre prețioase adăpostite în zidurile sale au fost furate și Bahadur Shah II a fost forțat să părăsească puterea.
4. Castelul Corvin
Construit într-un minunat stil gotic-renascentist, Castelul Corvin din Transilvania este unul dintre cele mai mari castele din întreaga Europă. Amplasată pe un vârf de deal cu vedere la râul Zlasti, cetatea din secolul al XV-lea se mândrește cu mândrie cu o serie de turnuri înalte; precum și cu ziduri de nepătruns și un pod levat robust. Numeroase mituri și legende se învârt în jurul castelului românesc. Aspectul său atractiv și basm a văzut-o în numeroase emisiuni de televiziune și filme.
5. Neuschwanstein
Așezat pe un munte împădurit, cu măiestrii Alpi bavarezi în spate, Castelul Neuschwanstein din Bavaria arată de parcă tocmai a ieșit dintr-o carte de basme pentru copii. Finalizat abia în 1886, designul încântător al castelului trage atât din arhitectura romantismului, cât și din dragostea și aprecierea lui Ludwig II pentru operele lui Richard Wagner. În mod potrivit, palatul cu turnurile sale frumoase și intrarea glorioasă, a servit de fapt ca inspirație pentru castelul Frumoasei Adormite din Disneyland. Plin de opere de artă incredibile și picturi prețioase, interiorul castelului nu este mai puțin excepțional.
Dacă dorești să cunoști mai multe persoane inspiraționale din Republica Moldova, nu uita să accesezi paginile noastre de Facebook și Instagram.
Reporter Youth.md: Cristian Chirilov
No Comment