MentorMe Lab – Coronavirus: Adevăr științific sau mituri


MentorMe webinar coronavirus

MentorMe, alături de ASRM Olanda și AMMB Students, vă invită la o întâlnire/ webinar informativ despre pandemia globală cu care se confruntă societate în perioada actuală.

Odată cu răspândirea bolii provocate de coronavirus (COVID-19), se răspândește și informația eronată. Cunoșterea datelor științifice este esențială pentru a ne proteja corect împotriva virusului. Prin urmare, alături de mentorii noștri, Liviu Vedrasco, program officer la Organizația Mondială a Sănătății (OMS/WHO), Oleg Bumbac, medic în Birmingham, UK și Ion Chesov, doctor si reprezentant Fundatia Medicala „Valeriu Ghereg”, vom actualiza informația corectă cu referință la coronavirus (COVID-19) și vom încerca să combatem dezinformarea prin intermediul experienței profesionale ale mentorilor noștri.

Liviu Vedrasco

Liviu are o vastă carieră în domeniul sănătății publice cu agenții ONU și ONG-uri. El a trăit și a lucrat în ultimii 20 de ani în Azerbaidjan, Georgia, Haiti, Myanmar, Senegal, Elveția, Sierra Leone, Ucraina și SUA.

Liviu are un Master în Sănătate Publică de la Școala de Sănătate Publică a Universității Johns Hopkins din 1999 iar în 1996 a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie din Moldova.

Din 2014, Liviu lucrează în Organizația Mondială a Sănătății în Thailanda. Între 11/2014 și 3/2015 el a coordonat operațiunea de control a epidemiei de Ebola în Sierra Leone, iar din Februarie Liviu coordoneaza operațiunea de control a pandemiei COVID-19 în Asia și Pacific din Bangkok.

Oleg Bumbac

Oleg este absolvent al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, a activat ca medic de urgență în Moldova dar și în unele spitale private din Anglia. În prezent este medic rezident al Școlii de Anestezie din Warwickshire din Marea Britanie și este implicat în tratamentul pacienților cu Covid-19. Participă activ în proiecte sociale și de caritate și este fondatorul unei rețele online din Moldova.

Ion Chesov

Ion este Prim Vice-Președinte al Societății de Anesteziologie și Reanimatologie din Republica Moldova, director administrativ Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” și directorul clincii universitare de Anesteziologie și Reanimatologie „Valeriu Ghereg”. Cu o experiență în domeniu de peste 10 ani, Ion Chesov deține titlul de doctor în medicină, masterat în managementul sănătății publice și certificare în etica cercetării obținută la Universitatea Clarkson SUA. A efectuat stagii profesionale în Germania, Italia, SUA, Romania, este coordonator al Centrului de Simulare în instruirea Medicală din Republica Moldova, a participant în numeroase proiecte de cercetare, activând în formarea medicilor specialiști și medicilor rezidenți.

Te așteptăm pe 09 Mai, la ora 11:00 (ora UK) / 13:00 (ora Moldovei), Live pe pagina de Facebook MentorMe.

MentorMe Lab” este implementat și organizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Tekwill”.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la un ,,Webinar parlamentar” și cunoaște mai bine această intituție de stat
Next Consiliere psihologică online gratuită pentru femei, copii și cupluri în perioada pandemiei
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 9 =