Dacă sunteți curioși cum arată universitățile din Franța, atunci citiți în continuare. Vă voi da câteva informații utile referitor la Universitatea Jean Monnet din orașul Saint-Etienne situat în sudul Franței.
Eu voi încerca să nu scriu ceea ce puteți găsi în internet, dar ceea ce am văzut cu proprii mei ochi.
O prezentare generală
Așadar eu am avut cursuri pe parcursul semestrului pe terenul Trefilerie și pe terenul Denis Papin, departamentul de Artă, Limbi și Literatură (ALL). Pe terenul Trefilerie aveam majoritatea cursurilor, tot acolo se afla biblioteca universității, cantina. Referitor la bibliotecă pentru a lua cărți este de ajuns să ai un număr de telefon francez și carnetul de student; care ți se eliberează dacă aduci toate documentele pe care ți le cere conducerea universității.
La cantină, pentru a putea cumpăra mâncare trebuie pe carnetul studentului să ai bani; iar pentru a-i depune vei avea nevoie de un cont francez și să îndeplinesti câțiva pași pe care ți-i vor spune cei responsabili.
După cum deja știți, în Franța notele sunt până la 20, notele mai mici decât 10 nu sunt trecătoare. Însă acest fapt nu cred că se va întâmpla; deoarece pe parcursul semestrului profesorii structurează în așa fel cursurile încât examenul final să nu fie singurul care influențează reușita studentului.
Orarul la Universitatea Jean Monnet:
Astfel trec la următorul punct: orarul. În general organizarea cursurilor la Universitatea Jean Monnet este destul de interesantă. În site-ul universității găsești secțiunea Myujm; fiecare student are contul personal cu orarul personal. Orice schimbare legată de cursuri care intervine pe parcurs de exemplu absența unui profesor, este inclusă pe pagină.
Cabinetele sunt spațioase, luminoase, dotate cu videoproiectoare care sunt folosite foarte des îndeosebi la cursurile de istorie a cinematografiei; sau istoria artei, sau arta și spectacol, sau cinematografia italiană.
Ceea ce este interesant și amuzant aș putea spune în privința acestor cabinete este faptul că sunt deschise doar de către profesor și atunci cand sunt închise; ușile se încuie automat așa că mulți studenți se străduie să vină la timp pentru a nu crea deranj în timpul orelor. În general am observat că în Franța nu este de dorit să întârzii mai mult de 15 minute.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește Youth.md pe Facebook, Instagram sau Telegram!
No Comment