Școală de vară pentru studenți din Moldova și SUA în domeniul expertizei sociale

Școală de Vară, Proiectul Casa mare, studenți, Carbuna

Studenţii din Republica Moldova sunt încurajați să participe la a IV-a expediție în Moldova a Universității City University of New York în cadrul Semestrului de Vară Internațional în domeniul expertizei sociale.

Școală de vară va avea loc în perioada 2 iunie – 1 iulie 2018.

La şcoală de vară vor participa 12 studenţi din Statele Unite de la universitatea organizatoare şi șase studenţi din Moldova.

Timp de patru săptămâni, participanții vor frecventa orele de teorie predate de Vadim Moldovan, doctor în social work, profesor la universitatea York College, City University of New York şi vor participa la seminare în teren organizate la Centrul de Reabilitare Vocaţională (VRC-Moldova) din Chişinău și din satul Cărbuna.

Practica în cadrul Centrului de Reabilitare Vocaţională va fi orientată pe continurea dezvoltării modelului social VRC bazat pe arte inovative si replicarea artefactelor istorice. Alt aspect al practicii de stagiere va reprezenta conceperea unui simț al comunității între clienți cu probleme de sănătate mintală, implicându-i în activitățile de ordin zilnic. Mai mult, va fi inclusă posibilitatea comercializării produselor din centrul VRC (festivalul de la Cărbuna, etc.).

Practica în cadrul satului Cărbuna va consta în organizarea si dezvoltarea societății prin reconstruirea legăturii dintre generații, elaborarea și implementarea planului festivalului Taur Negru de Cărbuna (crearea unei hărți atractive a teritoriului respectiv, etc.).

Pentru a facilita schimbul intercultural dintre studenţii americani şi cei moldoveni, vor fi organizate excursii şi deplasări gratuite: tur cultural prin Chişinău excursii la mănăstiri și locuri turistice din Moldova şi o deplasare în Odessa.

Cerințele necesare pentru aplicare:

  • Cunoașterea limbii engleză la nivelul întreținerii conversațiilor;
  • Studenți sau absolvenți (licență / masterat);

Pentru a vă înscrie la şcoala de vară, trimiteţi la adresa de email projectcasamare@gmail.com următoarea informaţie:

  • Numele, prenumele;
  • Date de contact (email, telefon);
  • Studiile;
  • Experienţa profesională (dacă aveţi).

Dacă aveţi întrebări, le puteţi trimite la adresa de email indicată mai sus sau puteți să apelaţi la numerele de telefon 069874831 (Alina), 069158153 (Andreea)

Atenție! Termenul limită de înregistrare a fost extins și este data de 28 mai. Toți potențialii candidați vor fi invitați la un interviu, în urma căruia vor fi anunțați dacă au fost acceptați sau nu.

Școala de Vară este organizată de A. O. „Proiectul Casa Mare” în colaborare cu A.O. “Asociaţia Naţională a Experţilor şi Asistenţilor Sociali din Moldova”, IMSP de Reabilitare Vocaţională (VRC-Moldova), Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Institutul Patrimoniului Cultural al AȘM, Primăria din s. Cărbuna și Grădinița „Scufița Roșie” din s. Cărbuna.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB// Manager Comunicare Externă la Mobiasbancă-Groupe Societe Generale
Next JOB// Asistent de proiect la Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =