[Interviu] Ian Lungu: Youth.md mi-a oferit posibilitatea de a mă afirma de la o vârstă fragedă


voluntar youth.md ian lungu

Platforma pentru tineri Youth.md, recrutează voluntari! În acest context, sunt realizate o serie de interviuri cu voluntarii actuali și precedenți, pentru o mai bună cunoaștere a mediului organizației din interior. În acest articol, urmează să faceți cunoștință cu unul dintre cei mai responsabili și bravi foști coordonatori. Ian Lungu, este un tânăr în vârstă de 19 ani, ce a activat mai bine de 3 ani în echipa foto-design, devenind ulterior și coordonator prin muncă și perseverență. Constituind una dintre cele mai proeminente figuri din spatele site-ului nostru, i-am luat un scurt interviu ce constă în activitatea depusă în calitate de fotograf, cât și editor!

Cum ai aflat despre Youth.md?

Despre Youth am aflat de la o prietenă și ulterior mă documentasem de pe internet. Pe atunci aveam în jur de 15 ani și eram destul de încântat că aș putea să-mi investesc timpul în ceva atât folositor, cât și plăcut propriei persoane. Pentru mine era ceva impresionant faptul că mă puteam considera un voluntar la un site eficient; cât și informațional pentru tinerii din Republica Moldova. Această oportunitate de voluntariat m-a ajutat să fac cunoștință cu anumite personalități inedite și să particip la evenimente importante în calitate de fotograf.

În ce consta munca ta în calitate de membru al platformei Youth?

Am fost voluntar la echipa foto-design, fiind fotograf și videograf. Astfel, am participat la nenumărate evenimente, în cadrul cărora am avut ocazia să cunosc persoane memorabile de pe arena națională. În calitate de membru, aveam obligațiunea de a edita fotografiile organizației, uneori făcând și diferite design-uri. Anul trecut am avut ocazia pentru aproximativ jumătate de an să fiu coordonatorul echipei foto-design. De asemenea, am fost și unul dintre cei mai longevivi voluntari și spre sfârșitul activității mele am început să organizez diferite evenimente și să-mi împărtășesc experiența, cunoștințele acumulate cu ceilalți voluntari.

Cum ai descrie experiența acumulată din cadrul echipei?

Am avut parte de o experiență extraordinară în cadrul activării mele longevive, ce a reprezentat o perioadă foarte activă din viața mea. Mi-am făcut noi prieteni ce au contribuit la realizarea unor momente memorabile acumulate pe parcursul acestor ani. La acea vârstă mă simțeam mai special atunci când știam că am ședințe cu echipa, mai ales că era ceva nou pentru mine. Am învățat atât de multe lucruri interesante, cum ar fi, dezvoltarea unui site, realizarea unor design-uri.

Pasiunea mea de fotografie, plus un site de știri, plus experiențe noi au fost un combo perfect pentru mine. Din păcate acum nu mai am timp pentru voluntariat, dar până a începe facultatea îmi dedicam o mare parte din timpul personal acestui proiect. 

Ce dificultăți ai întâlnit în cadrul parcursului tău de voluntar?

Dificultăți sunt multe, indiferent de domeniul în care activezi. Una dintre  puținele cu care m-am ciocnit, poate fi considerată pierderea interesului sau dorinței de a-ți continua activitatea. Această indiferență fusese alimentată și de către numărul restrâns de persoane ce constituiau la un moment dat Youth-ul, devenind mai pasivi, cât și retrași. Dar cu timpul am reușit să trec peste această lipsă de motivație, realizându-mi poziția semnificativă îndeplinită în cadrul portalului și continuând să sper la mai mult. 

Care au fost cele mai memorabile momente de care ai avut parte?

Cele mai memorabile momente au fost desigur momentele când participam la diferite evenimente. Am fost odată la TVR cu o colegă de a mea, invitație ce ne-a oferit șansa promovării unei campanii actuale din acea perioadă.

Youth mi-a oferit posibilitatea de a mă afirma de la o vârstă fragedă și de a participa la diferite manifestări memorabile. Ca orice copil iubeam să fiu în centrul atenției și să mă manifestez într-un anume fel, Youth oferindu-mi această șansă. Acum când mă gândesc, chiar îmi pare rău că nu am reușit să-mi implementez toate ideile mult dorite. 

Începând cu data de 24 mai până pe 13 iunie 2021, platforma independentă dedicată tinerilor – Youth.md, lansează campania de recrutare a voluntarilor. În această ediție, sunt așteptați mai mulți aplicanți din zonele rurale ale țării. Deci, dacă vrei să te dezvolți personal și să aduci ceva nou inclusiv pentru comunitate ta, înscrie-te cât mai curând! Pentru mai multe detalii despre aplicare, vezi AICI.

Reporter Youth.md: Popov Alexandra

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Instruire online despre voluntariat în zonele de conflict
Next Laborator de lectură, explorare și creativitate la B.M. „B. P. Hasdeu”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 5 =