Institutul de Studii Avansate LE STUDIUM din Franța oferă burse de cercetare


franța burse de cercetare

Ambasada Franței informează despre oportunitățile oferite de Institutul de Studii Avansate LE STUDIUM din Valea Loarei, regiunea Centru-Val de Loira pentru primirea cercetătorilor internaționali cu experiență. LE STUDIUM este o structură fondată la Orléans în 1996, care are ca scop promovarea colaborărilor internaționale și care funcționează pe modelul de institute pentru studii avansate.

Institutul oferă un mediu stimulativ, conlucrază cu toate laboratoarele de cercetare din regiune și salută o comunitate numeroasă de cercetători în fiecare an pentru sejururi lungi.

Subvențiile de cercetare sunt de la 3 până la 12 luni (burse, profesori, cercetători invitați) și sunt destinate cercetătorilor care au cel puțin 5 ani de experiență post-doctorală.

Cererea de proiecte este deschisă tuturor temelor de cercetare. Cercetătorilor invitați selectați vor avea la dispoziție laboratoare academice și centre regionale de cercetare (Universitatea din Orléans, Universitatea din Tours, INSA Centre Val de Loire, ESAD Orléans, Centre INRAE ​​Val de Loire, Inserm, CEA, BRGM etc).

Programul acoperă salariul cercetătorului pentru un an, cazarea acestuia, precum și toate aspectele administrative legate de primirea cercetătorului și a familiei sale. În plus, este alocat un buget pentru organizarea unei conferințe internaționale de două-trei zile.

Cercetătorii sunt recrutați printr-un apel anual pentru proiecte, lansat la 12 noiembrie 2020. Apelul curent pentru proiecte, disponibil online pe platforma STUDIUM, se va închide joi, 11 februarie 2021 la ora 17:00, ora locală. (Ora CET Paris).

În ANEXĂ sunt descrise liniile directoare ale cererii de proiecte.

 Programele sunt descrise la următoarea adresă: http://www.lestudium-ias.com/programmes

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la o campanie despre Mental Health marca Youth.md!
Next Platforme educative și de ajutor pentru un antreprenor
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =