Înscrie-te și participă la unul dintre cele trei seminare internaționale


seminare internaționale iesp

Institutul European de Studii Politice din Moldova (IESPM) anunță un concurs pentru selectarea audienților programului de activități din anul 2020, ce va include și participarea la seminare internaționale.

Pe parcursul anului 2020, IESPM va organiza trei seminare internaţionale în Chişinău, cu o durată de trei zile fiecare – în martie-aprilie, iunie și octombrie (datele exacte urmează a fi comunicate ulterior). La încheierea programului de comunicare/conlucrare, audienții IESPM vor avea posibilitatea să participe la Forul Mondial pentru Democrație, organizat de către Consiliul Europei și autoritățile franceze la Strasbourg, Franţa, în toamna anului 2020 (tradițional, la începutul lunii noiembrie).

În cadrul celor trei seminare internaționale vor fi abordate subiecte esențiale ce țin de provocările și oportunitățile pe care le presupune procesul de transformare democratică, modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova: calitatea democrației reprezentative, funcționarea instituțiilor democratice, reformele socio-economice, responsabilizarea clasei politice, rolul sectorului asociativ, al mass media etc.

Audienţii IESPM vor avea prilejul să facă cunoştinţă cu viziunile unor experţi internaționali și naționali notorii, referitoare la procesul de democratizare în ţările din Europa de Est și la standardele și procesele din Uniunea Europeană. Nivelul înalt și popularitatea seminariilor organizate de către IESPM se datorează actualității tematicilor discutate, profesionalismului și calității experților invitați, precum și caracterului interactiv al dezbaterilor, care favorizează comunicarea eficientă, schimbul de opinii şi experienţă între participanţi și invitați.

Audienţii IESPM sunt selectaţi printr-un concurs care se desfăşoară în două etape. În prima etapă, candidații vor completa un formular, pe care îl vor expedia pe adresa de e-mail a persoanei de contact din cadrul IESPM. În etapa a doua a concursului, persoanele selectate în baza formularelor de aplicare vor fi invitate (selectiv, în conformitate cu rezultatele evaluării) la un interviu. Candidaţii care vor susţine cu succes procesul de selectare, vor semna un Acord de Participare la activitățile IESPM. Audienţii care vor absolvi cu succes programul IESPM vor obţine Diploma de Participare, certificată de Secretarul General al Consiliului Europei şi Directorul Executiv IESPM.

Candidații eligibili pentru programul IESPM sunt persoane care:
• au demonstrat progrese profesionale importante în unul din următoarele domenii: activitate politică, administraţie publică centrală sau locală, mediu academic, sector asociativ, business, mass-media, justiţie;
• au o atitudine civică activă, fiind vizibili în spaţiul public;
• au vârsta între 23 și 35 de ani (în cazuri de excepție – până la 40 de ani sau mai puțin de 23);
• vor aplica cunoştinţele obţinute în cadrul activităţilor profesionale desfășurate;
• posedă fluent limba engleză.

Persoana care recomandă îşi asumă responsabilitatea pentru delegarea audientului la lucrările seminarelor şi trebuie să fie disponibilă, în caz de necesitate, să ofere comisiei de selectare unele informații suplimentare despre candidat.

Dacă ești interesat, transmite formularul de participare completat până pe data de 7 februarie 2020 la adresa de e-mail vcibotaru2018@gmail.com.

Pentru informații suplimentare puteți apela: 069799695 (Alexandru Platon) sau 079111113 (Viorel Cibotaru), Director Executiv al Institutului European de Studii Politice din Moldova.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Training: Cum să te ridici după eşec cu Noble Manhattan Coaching
Next Concurs „Champions of Change” pentru tineri activi
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − nine =