Înscrie-te și participă la școala de toamnă, unde vei dobândi abilități de scriere și editare a materialelor informative și jurnalistice


Ești elev/ă și faci parte dintr-un consiliu de elevi? Ești tânăr activ și intenționezi să lansezi un produs sau canal media ce va avea drept scop informarea tinerilor din comunitatea ta? Atunci acest eveniment este pentru tine.

Completează formularul, participă la eveniment și beneficiază de suportul mentorilor în crearea și dezvoltarea produselor informative.

Școala de toamnă se va desfășura în perioada 27 – 29 octombrie, la Institutul Muncii.

Toate cheltuielile (de transport, alimentare și cazare) vor fi acoperite de către organizatori.

Ce urmează să faci:

  • identifici și formezi în școli, echipe de redacție a câte minim 5 persoane care vor produce și edita conținut jurnalistic educativ pentru pagina web, rețele de socializare și ziarele școlare;
  • lansezi și menții activ ziarul, pagina web, publicând cel puțin 50 de materiale informative, până la sfârșit de an, etc.
  • participi la alte patru instruiri tematice și două evenimente de schimb de experiență, ce se vor desfășura online.

Beneficiezi de:

  • suport în identificarea subiectelor relevante, a realiza interviuri, a scrie articole și a ilustra conținutul, oferind astfel elevilor o platformă de exprimare promovând comunicarea și implicarea activă în cadrul comunității școlare;
  • instruiri tematice și asistență în funcție de solicitările pe care le ai;
  • obții un set de materiale personalizate (pliante, postere), prin care vei avea posibilitatea să promovezi activitatea ziarului/platformei din care faci parte.

Dacă ești interesat/ă, completează formularul până pe 15 octombrie.

Programul în domeniul creării de conținut jurnalistic educativ pentru tineri și de dezvoltare sustenabilă a ziarelor școlare este implementat de AO „Generația Altfel”, cu suportul Agenției Naționale pentru Tineret, în cadrul Programului anual de Granturi pentru Organizațiile de Tineret 2023. 

Acesta este realizat în parteneriat cu LID Moldova, cu suportul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Board Games Evening at America House
Next Gala Studenților din Republica Moldova dă startul înscrierilor
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =