Înscrie-te la sesiuni de orientare pentru o carieră în IT destinate, exclusiv, fetelor

aleg cariera it, atic, fete in it, instruiri

 

În perioada lunilor martie-mai 2019, Asociația Naţională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC) organizează sesiuni de orientare pentru elevele de gimnaziu, liceu și colegii cu profil tehnic din întreaga țară. Tinerele vor avea ocazia să afle direct de la specialistele din domeniu informații prețioase despre diferite specializări din domeniul Tehnologiei Informației, despre oportunitățile oferite de acest sector și să beneficieze de sfaturi valoroase referitoare la pașii pe care trebuie să-i întreprindă pentru a face parte din comunitatea IT.

Evenimentele fac parte din cadrul Campaniei naționale „Alege o carieră IT”, iar tinerele interesate pot să se înregistreze pentru participare prin completarea unui formular: http://bit.ly/2uo4UMT.

Campania națională de promovare a Carierei IT este realizată de Asociația Naţională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC), cu susținerea UN Women, Suediei și Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

Evenimentele de ghidare în carieră au un format unic și se desfășoară în zilele de weekend la Tekwill, fiind adresate prioritar elevelor claselor a IX-XII-a. Acestea includ sesiuni care abordează direcții specifice de carieră în domeniul IT, printre care programare, testare, managementul aplicațiilor, securitate cibernetică etc. Tinerele vor avea posibilitatea să afle despre diferitele direcții de carieră în IT, despre  rolurile pe care ar putea să le valorifice în acest domeniu, despre cerințele, rigorile de bază și totodată, vor primi sfaturi, sugestii practice privind acțiunile pe care pot să le întreprindă pentru a se pregăti de o carieră IT.

Sesiunile sunt moderate de profesioniste și profesioniști IT cu experiență, care le dezvăluie tinerelor secretele unei cariere de succes, le împărtășesc lecții valoroase pentru atingerea performanțelor, le încurajează să își urmeze vocația și aspirațiile.

Peste 140 de tinere din întreaga țară, de diferite vârste, au participat deja la primele două sesiuni, desfășurate la Chișinău, pe parcursul weekendului trecut. Elevele din Moldova au acceptat cu entuziasm provocarea unei incursiuni în „culisele” unei cariere IT, fiind unite de interesul și curiozitatea față de oportunitățile pe care le oferă industria tehnologiei informației.

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB//AGEPI angajează specialist principal în Secția comunicare și instruire
Next Vrei să contribui la dezvoltarea tinerilor? Participă la Garage48 Empowering Youth Hackathon
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 11 =