Înscrie-te la festivalul de materiale video pentru tineri PLURAL+ 2024


Ce este PLURAL+?

Festivalul de Video pentru Tineret PLURAL+ este o inițiativă comună a Alianței Națiunilor Unite pentru Civilizații (UNAOC) și a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) care invită tinerii lumii să trimită filme originale și creative axate pe temele migrației, diversității și incluziunii sociale. Prin susținerea distribuției de media produsă de tineret, PLURAL+ recunoaște tinerii ca agenți puternici ai schimbării sociale pozitive într-o lume adesea caracterizată de intoleranță și divizări culturale și religioase.

O tradiție anuală:

În fiecare an, PLURAL+ oferă tinerilor din întreaga lume oportunitatea de a-și exprima viziunea și creativitatea lor prin producții multimedia. PLURAL+ îi invită pe tinerii cu vârsta de până la 25 de ani să trimită scurtmetraje originale și creative axate pe temele migrației, diversității, incluziunii sociale și prevenirii xenofobiei.

Cum sunt filmele PLURAL+

Înregistrările video PLURAL+ au o durată maximă de cinci minute și pot fi de orice gen (animație, documentar, videoclip muzical, comedie etc.) atâta timp cât transmit un mesaj care poate contribui la determinarea publicului să gândească în mod constructiv despre problemele transversale ale migrației, diversității, incluziunii sociale și prevenirii xenofobiei. În plus, videoclipurile pot fi în orice limbă, cu condiția să fie furnizate subtitrări în limba engleză.

Cum este efectuată selecția?

Înregistrările video PLURAL+ sunt organizate în trei categorii de vârstă:

  • 1) până la 12 ani;
  • 2) 13-17 ani;
  • 3) 18-25 de ani.

Apoi, un juriu internațional ajută la selectarea a trei recipienți ai Distincțiilor Internaționale ale Juriului PLURAL+ în fiecare categorie de vârstă. În plus, UNAOC și OIM vor acorda recunoașteri în următoarele categorii speciale:

Cum vor fi alese filmele?

Filmele sunt alese pe baza potențialului lor de a avea un impact asupra publicului, precum și asupra conținutului lor artistic, inovator și creativ. Recipienții Distincțiilor Internaționale ale Juriului PLURAL+ și ai Categoriilor Speciale vor fi invitați, cu toate cheltuielile plătite, să participe la Ceremonia PLURAL+, care va avea loc în Portugalia la sfârșitul anului 2024.

Pentru a afla care este data limită de înscriere, care sunt informațiile necesare și pentru a te înscrie te încurajăm să vizitezi site-ul oficial al organizatorilor.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous English Conversation Club | Nowruz Traditions and Celebration in the U.S.
Next Vino la un atelier de scris gratuit pentru tineri și tinere
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =