Hai duminică la Muzeul Național de Artă! Acces gratuit la toate expozițiile permanente și temporare, de la 10:00 la 18:00


Când ultima dată ai fost la Muzeul Național de Artă al Moldovei? 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚̆, 𝟑𝟏 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞 – 𝐀𝐂𝐂𝐄𝐒 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐚 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟏𝟎:𝟎𝟎 𝐥𝐚 𝟏𝟖:𝟎𝟎!

𝑷𝒖𝒕𝒆𝒕̦𝒊 𝒗𝒊𝒛𝒊𝒕𝒂 𝒆𝒙𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒊𝒍𝒆 𝒓𝒆𝒄𝒆𝒏𝒕 𝒊𝒏𝒂𝒖𝒈𝒖𝒓𝒂𝒕𝒆:

𝐇𝐎𝐑𝐓𝐔𝐒 𝐂𝐎𝐍𝐂𝐋𝐔𝐒𝐔𝐒, „𝐆𝐫𝐚̆𝐝𝐢𝐧𝐢 𝐦𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐬𝐞” a artistului plastic 𝐕𝐚𝐝𝐢𝐦 𝐂𝐫𝐞𝐭̦𝐮. Expoziția cuprinde 22 de lucrări. Prin intermediul picturii sale artistul reușește o transpunere în grădinile paradisiace, o comuniune a spectatorului cu cosmosul. Este o translare pe care o operează de la grădina pământească la grădina raiului, neatinse de ființele umane.

„𝐏𝐈𝐂𝐓𝐔𝐑𝐀 𝐀𝐍𝐈𝐋𝐎𝐑 𝟏𝟗𝟕𝟎”, prilejuită de aniversarea a 75 de ani de la nașterea lui 𝐋𝐢𝐜𝐚̆ 𝐒𝐚𝐢𝐧𝐜𝐢𝐮𝐜, îl prezintă pe celebrul artist ca pe un admirator al Chișinăului și al oamenilor săi. De asemenea, artistul descoperă o lume fantastică, invizibilă, din jurul nostru.

𝑺𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒍𝒖𝒏𝒈𝒆𝒔𝒄 𝒖𝒓𝒎𝒂̆𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆𝒍𝒆 𝒆𝒙𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒊:

𝐑𝐄𝐒𝐓𝐀𝐔𝐑𝐀𝐑𝐄𝐀 𝐕𝐀𝐋𝐎𝐑𝐈𝐋𝐎𝐑 𝐏𝐀𝐓𝐑𝐈𝐌𝐎𝐍𝐈𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐂𝐔𝐋𝐓𝐔𝐑𝐀𝐋 – expoziție a șapte restauratori ai Muzeului Național de Artă al Moldovei, care pune în valoare munca restauratorului. Fiecare lucrare este însoțită de un panou, care explică etapele procesului de restaurare.

Expoziția „𝐏𝐄𝐈𝐒𝐀𝐉𝐔𝐋 𝐈𝐍𝐓𝐑𝐄 𝐑𝐄𝐀𝐋𝐈𝐓𝐀𝐓𝐄 𝐒̦𝐈 𝐈𝐌𝐀𝐆𝐈𝐍𝐀𝐓̦𝐈𝐄” cuprinde 35 de lucrări semnate de artiști reprezentativi ai artei naționale și însuflețește un ideal armonios de țară și tendința de a poetiza motivele vieții. Selecția de opere prezintă o evoluție a peisajului în spațiul autohton.

Proiectul #𝒐𝒑𝒆𝒓𝒂𝒅𝒆𝒘𝒆𝒆𝒌𝒆𝒏𝒅 îl prezintă pe gravorul german 𝐏𝐡𝐢𝐥𝐢𝐩𝐩 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐚𝐬 𝐊𝐢𝐥𝐢𝐚𝐧 cu lucrarea „𝐒𝐀𝐋𝐎𝐌𝐄𝐄𝐀 𝐂𝐔 𝐂𝐀𝐏𝐔𝐋 𝐋𝐔𝐈 𝐈𝐎𝐀𝐍 𝐁𝐎𝐓𝐄𝐙𝐀̆𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋” care face parte din colecția de Grafică Universală a Muzeului, fiind realizată în tehnica acvaforte, dăltiță, hârtie.

Vino în weekend la Muzeul Național de Artă al Moldovei!

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Știi regulile pe care trebuie să le respecte presa atunci când informează la subiecte ce vizează echilibrul de gen? Testează-ți cunoștințele cu quizul realizat de Mediacritica!
Next Persoanele care găzduiesc refugiați se pot înregistra pâna pe 31 iulie pentru a solicita ajutor financiar
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =