Granturi mici pentru proiecte ce țin de abilitarea victimelor discriminării


Concursul de granturi pentru abilitarea victimelor discriminării este elaborat în cadrul proiectului „Parteneriate comunitare durabile pentru protecția drepturilor omului și incluziune socială”, implementat de Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară (AmDC), cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Uniunea Europeană și Suedia. Scopul proiectului este de a consolida protecția drepturilor omului și combaterea discriminării cetățenilor din orașul Sîngera și localitățile Revaca și Dobrogea, municipiul Chișinău.

Concursul de granturi pentru abilitarea victimelor discriminării este un program de mini-granturi, destinat tinerilor care sunt locuitori ai orașului Sîngera și satelor componente: Dobrogea și Revaca. Tinerii sunt încurajaţi să iniţieze proiecte prin care să aducă beneficii comunităţii şi în acelaşi timp să promoveze drepturile omului, anti-discriminarea în societate, toleranța și egalitatea.

Cine poate solicita finanțare în cadrul Concursului de granturi pentru abilitarea victimelor discriminării?

Concursul este destinat tinerilor din orașul Sîngera și satele Dobrogea și Revaca, elevi, studenți și persoane active. Pentru a putea solicita finanţare, tinerii trebuie să facă parte dintr-o echipă (minim 2 persoane), care va fi responsabilă de conceperea ideii de proiect şi implementarea acestuia.

Echipele de tineri, care intră în competiţia pentru concursul de granturi pentru abilitarea victimelor discriminării pot fi echipe formate din colegi de clasă sau de liceu, dar şi din grupuri informale, din afara unităţii şcolare, exemplu: cartier, bloc, club sau orice altă organizaţie. Este încurajată, în mod special, formarea de echipe mixte de tineri din punct de vedere al etniei şi al genului.

Ce proiecte pot fi finanţate în cadrul Concursului de granturi pentru abilitarea victimelor discriminării?

Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară (AmDC) finanţează proiecte dezvoltate şi implementate de echipe de tineri.

Proiectele propuse trebuie să se desfăşoare în orașul Sîngera, satele Dobrogea și Revaca, şi să aducă beneficii comunităţii şi în acelaşi timp să promoveze drepturile omului, anti-discriminarea în societate, toleranța și egalitatea.

Exemple de activități:

  • Sesiuni de informare pentru tinerii din comunitate.
  • Ateliere de dezvoltare pentru adolescenți și tineri în care vor fi abordate drepturile omului, anti-discriminarea în societate, toleranța și egalitatea.
  • Ateliere de teatru social și discuții ce abordează tematica dată.
  • Evenimente cu participarea experților în domeniu.
  • Discuții și dezbateri în baza unor filme, piese de teatru, spoturi video ce pun în lumina reflectoarelor problematica discriminării în societate.
  • Quiz-uri cu tematica anti-discriminării pentru tineri.
  • Activități cu implicarea tinerilor prin care ar fi promovată colaborarea dintre fete/băieți, femei/bărbați.
  • Activități/acțiuni ce vor rezolva un caz de discriminare.

Încurajăm creativitatea şi originalitatea ideilor de proiecte.

Care este procedura de aplicare?

Echipele de tineri care au o idee de proiect pentru Concursul de granturi pentru abilitarea victimelor discriminării, pot trimite aplicaţiile (formularul de aplicare și bugetul) la adresa: aoamdc@gmail.com  până la data de 17 noiembrie 2021.

Înscrierea în concurs a unui proiect se face pe baza formularului de aplicare și buget care pot fi descărcate AICI, sau prin e-mail de solicitare – scrieți un mesaj pe poșta sus menționată cu numele: „Solicitare formular de aplicare”, iar echipa proiectului va reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Care este suma care poate fi solicitată pentru un proiect?

Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară poate oferi finanţări cu valoarea estimată între 330 – 1000 euro pentru un proiect.  Proiectele propuse de echipele  de tineri pot  însă  să  fie  în  valoare  mai  mare de 1000 euro,  iar  în acest  caz, solicitantul trebuie să prezinte dovada cofinanțării.

Care este perioada de realizare a unui proiect?

Data preconizată de începere a proiectelor este 22 noiembrie 2021. Proiectele propuse trebuie să fie realizate timp de maxim o lună.

Formularul de aplicare, bugetul și regulamentul concursului pot fi descărcate de aici: link.

Acest proiect este realizat de Asociația Obștească ,,Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară” (AmDC)  cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Uniunea Europeană și Suedia.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Profesorii, studenții și elevii sunt invitați la o serie de evenimente la America House
Next Sticla de plastic aruncată de tine se va descompune în 450 de ani
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply