Ghidul Micului Business – un instrument-resursă pentru tinerii antreprenori


Fie că este vorba despre activități tematice pentru comunitatea de afaceri sau de lansarea și promovarea unor inițiative de lobby și advocacy, Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova (AIM) este organizația-resursă ce contribuie la promovarea drepturilor întreprinderilor mici și mijlocii. 

Chiar și pe timp de pandemie, AIM și-a concentrat eforturile pentru a veni în ajutor întreprinderilor mici și mijlocii. Cu suportul Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare, AIM intenționează să lanseze Ghidul Micului Business, un instrument util și necesar sectorului de afaceri ce vizează necesitatea unei dezvoltări sustenabile a culturii de afaceri în Republica Moldova.

Antreprenorii cu experiență, întreprinzătorii, care sunt la o etapă incipientă în dezvoltarea unei afaceri și tinerii interesați de domeniul de antreprenoriat, s-au implicat în crearea și dezvoltarea ghidului, colectând feedback-ul și solicitările beneficiarilor. În acest sens, în luna martie a acestui an, au avut loc trei ateliere în regiunile de nord, centru și sud a Moldovei, unde participanții au fost consultați, au putut veni cu feedback, sugestii de îmbunătățire la nivel de conținut. 

Ghidul Micului Business va conține sfaturi, recomandări și pași specifici pentru tineri care vor să-și lanseze o afacere: acțiuni birocratice, juridice, financiare și de pornire necesare în primii 3 ani de activitate în Republica Moldova. Documentul va fi unul practic și concis, dispunând și de resurse informaționale suplimentare pe diferite teme și probleme. Ghidul va fi cel mai important document pentru antreprenorii ce își desfășoară activitatea în domeniul comerțului și producerii, valoarea comunicării directe și indirecte din partea întreprinderilor, etc. 

În curând, ghidul va fi accesibil pe sme.md. Urmărește actualizările pentru mai multe informații.

Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova (AIM) este o asociație de afaceri care are ca scop consolidarea vocii întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) prin elaborarea de politici și advocacy. AIM consideră importanța contribuției IMM-urilor la PIB (30%), care este în prezent mai mică decât numitorul mediu pentru IMM-urile din UE și, prin urmare, consideră importanța sprijinului acordat sectorului și creșterii participării IMM-urilor la elaborarea de politici pentru a contribui la un mediu mai favorabil pentru afaceri. AIM este singura organizație care se concentrează doar pe IMM-urile din Moldova și are rezultate tangibile în eforturile sale de advocacy într-o perioadă foarte scurtă de timp. În același timp, aceasta este o organizație creată de tineri antreprenori cu o mulțime de afaceri inovatoare și aspirații moderne pentru dezvoltarea economiei moldovenești.

Ghidul Micului Business este elaborat în cadrul proiectului „Development of SMEs ecosystem in Moldova” finanțat de Agenția Elvețiană de Dezvoltare și Cooperare. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat opinia donatorului.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Forumul online al oamenilor de afaceri Republica Moldova - România
Next Maratonul de Discursuri Improvizate: Participă la o seară senzațională
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =