Membrii din Generația Z sunt persoanele născute între anii 1995-2010 și cresc într-o epocă a nivelului ridicat de stres și anxietate. Conform Pew Research Center, aproximativ 70%, dintre adolescenți de toate genurile, rasele și nivelurile de venit ale familiei spun că anxietatea și depresia sunt probleme semnificative în rândul lor.
Doar 45% dintre membrii generației Z raportează că sănătatea lor mintală este foarte bună sau excelentă conform American Psychological Association. În timp ce Generația Z a fost numită cea mai deprimată generație, membrii acestui grup au mai multe șanse decât cei mai în vărstă să caute ajutor consilier sau terapie pentru sănătatea lor mintală. Aproximativ 37% din generația Z – o rată mai mare decât oricare generație anterioară – raportează că au lucrat cu un profesionist al sănătății mintale.
DE CE ESTE GENERAȚIA Z ATÂT DE DEPRIMATĂ?
Generația Z se confruntă cu stres cronic din mulți factori, inclusiv politica, schimbarea climatică, dar și tehnologia avansată.
Creșterea într-o lume hiperconectată poate evoca sentimente intense de izolare și singurătate la unii tineri. De asemenea, poate alimenta un ritm constant de știri negative, teama de a pierde și rușine că nu ajungeți la un standard demn de social media.
Instagram, de exemplu, s-a dovedit a avea un impact negativ asupra sănătății mintale a adolescenților, potrivit unui raport Wall Street Journal. Populara platformă de socializare bazată pe fotografii este deosebit de dificilă pentru tineri; este creditat cu agravarea problemelor de imagine corporală pentru 1 din 3 adolescente, în conformitate cu raportul.
EFECTUL COVID-19 ASUPRA SĂNĂTĂȚII MINTALE A GENERAȚIEI Z
COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra Generației Z. Pandemia le-a schimbat radical experiențele educaționale și sociale. A schimbat învățarea online. Economii destabilizate. Și i-a determinat pe unii frați mai mari să joace între două roluri: de profesori și îngrijitori pentru familiile lor. Deloc surprinzător, preocupările de sănătate mintală au crescut în timpul pandemiei.
La nivel mondial, ratele depresiei și anxietății au crescut cu peste 25% în 2020, potrivit cercetătorilor publicate în The Lancet. Grupele de vârstă mai tinere au înregistrat creșteri mai mari decât grupurile mai în vârstă, cei cu vârstă cuprinsă între 20 și 24 de ani au suferit cele mai mari salturi dintre toate.În Statele Unite, rata depresiei a crescut în 2021 la aproape 33% – cu 1 din 3 americani cu vârsta de 18 ani sau mai mult afectați, conform unui studiu de la Universitatea din Boston.
Nu ezita să ne urmărești paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate informațiile pentru tine!
Reporter Youth.md: Cernețchi Alisa
No Comment