Încă de mici copii suntem sfătuiți de către părinți să consumăm fructe, care sunt un factor important în echilibrarea organismului. Cu timpul fructele devin o rutină zilnică, menite să reducă riscul îmbolnăvirii de anumite boli care ar putea cauza doar probleme în viitorul apropiat.
Cu toate acestea, consumul de fructe este unul dintre primii pași spre un mod de viață sănătos. Ele ne oferă vitamine, minerale și proteine necesare menținerii unui corp sănătos atât fizic, cât și mental. Spre uimirea multor oameni, fructele necesită să fie crescute sau procurate cu atenție, optând pentru produsele ecologice certificate corespunzător.
Fructele au numeroase beneficii pentru sănătate. O dietă bogată în fructe ca parte a unui stil de viață sănătos este începutul unei schimbări în bine. Fructele sunt în sine niște alimente-minune, ce conțin mulți nutrienți și puține calorii.
Consumul de fructe poate reduce riscul bolilor de inima și protejează organismul în fața dezvoltării unor forme de cancer. Și, mai mult decât atât, fructele conțin fibre, astfel reducând riscul dezvoltării diabetului de tip 1 și tip 2. Bogate în potasiu, ajută la scăderea tensiunii arteriale și ajută funcțiile rinichilor, eliminând din start formarea pietrelor la rinichi.
Dacă ești interesat să afli mai multe detalii despre beneficiile fructelor, citește mai departe!
Zmeura
Zmeura, poate fi considerat cel mai sănătos fruct din lume. Aceasta reprezintă o sursă remarcabilă de antioxidanți, flavonoizi, antocianine, elagitanine (cum ar fi acidul elagic), cianidine și pelargonidine. Zmeura este o excelentă sursă de vitamina C, mangan și fibre dietetice. Aceasta reprezintă o sursă foarte importantă de cupru, dar și de vitamina K, acid pantotenic, biotina, vitamina E, magneziu, acid folic, acizi grași omega 3 și potasiu.
Afinele
Afinele sunt o altă excelentă sursă de antioxidanți. De fapt, conținutul lor antioxidant este cel mai mare dintre fructele frecvent consumate. Iar acest lucru este unul important. Ținând cont că studiile au arătat că antioxidanții reduc riscul apariției unor afecțiuni cronice. Antioxidanții au, de asemenea, efecte pozitive asupra sistemului imunitar. În plus, aceștia pot avea un efect protector asupra creierului. Afinele mai reprezintă și o sursă excelentă de fibre dietetice, vitamine (C și K) și mangan.
Piersicile
Piersicile sunt o încântare în timpul verii. Ele au o aromă minunată și un conținut ridicat de vitaminele A și C ce contribuie la sănătatea pielii. De asemenea, aceste fructe conțin antioxidanți și fibre, care îmbunătățesc digestia și sunt o sursă importantă de antioxidanți, betacaroten și de flavonoide, ce ajută la încetinirea procesului îmbătrânirii, reducând riscul apariției anumitor tipuri de cancer și boli cardiovasculare. În plus, piersicile sunt un aliat de încredere în curele de slăbire, având doar 60 de calorii.
Portocalele
Portocalele sunt delicioase și potolesc imediat setea, hidratându-vă corpul împotriva temperaturilor ridicate. Ele au un conținut mare de vitamina C și potasiu, având nutrienți care ajută la refacerea afecțiunilor musculare și a crampelor atunci când faci sport. Pielea beneficiază și ea de pe urma acestor fructe; lăsând pielea mai sănătoasă și mai curată.
Caisele
Caisele, cu aroma lor deosebită, sunt ușor de digerat. Întrucât fibrele lor insolubile sunt parțial transformate în pectină, o fibră solubilă pe care intestinul o agreează. Ele oferă organismului cantități substanțiale de vitamina A sau betacaroten (între 1000 și 1500 ug/100g). În organism, acest antioxidant prețios este convertit în vitamina A, cea care ajută la menținerea sănătății pielii, a vederii pe timp de noapte și sprijină capacitatea naturală de apărare a organismului.
Reporter Youth.md: Evelina Ciutac
No Comment