FILMCHIOȘC: Proiecție de film documentar „Ultimul căldărar”


film documentar proiecție

FILMCHIOȘC: Ultimul căldărar – proiecție, 10 iunie 2021, ora 21:00. Proiecția este un film documentar de Cosmin BUMBUŢ [RO], Elena STANCU [RO].

Căldărarii sunt un clan aparte în rândul romilor. Mai demult, meseria le oferea mijloace de trai și un anumit statut social. În ultimii ani, vasele lor de aramă nu prea mai au căutare, așa că sunt nevoiți să găsească alte căi ca să poată trăi. Țările occidentale sunt o variantă, dar nici acolo nu-i așteaptă câini cu covrigi în coadă.

Cu ajutorul unor imagini de excepție, ce poartă amprenta artistului-fotograf și bazându-se pe o documentare de tipul jurnalismului de calitate, echipa Bumbuț-Stancu își face debutul în documentar cu povestea complexă a unei comunități deja marginalizate, în pericol de a-și pierde identitatea ocupațională.

Intrarea la eveniment este liberă. Proiecția va avea loc în data de 10 iunie 2021, începând cu ora 21:00. Detalii, aici.

Locație: Apartamentul Deschis, str. București 68/1, Chișinău

Despre regizori:

Cosmin BUMBUȚ a făcut fotografie de publicitate și modă timp de cincisprezece ani. La patruzeci de ani, a decis să lucreze doar la proiecte în care crede. Numeroasele sale premii pentru fotografie includ premiul întâi pentru secțiunea arhitectură a Sony World Photography Awards pentru proiectul său Intimate Room. Își publică poveștile fotografice pe website-ul Teleleu.eu.

Elena STANCU a lucrat ca jurnalist timp de doisprezece ani. Cinci ani a lucrat ca redactor, apoi ca redactor șef adjunct la revista Marie Claire România. A câștigat mai multe premii și granturi în jurnalism. Din 2013 lucrează la proiectele proprii și își publică poveștile pe website-ul Teleleu.eu.

Acest eveniment face parte din programul Centrul Civic al Chișinăului – cinema în aer liber, organizat în cadrul proiectului CHIOȘC.

Sursa: oberliht.org

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs pentru liceeni dedicat celebrării a 75 de ani USM
Next Webinar gratuit despre AI și Machine Learning
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × one =