CIR Pro Bono selectează un expert responsabil de identificarea barierelor de comunicare a APL cu cetățenii


cir pro bono expert comunicare

CIR Pro Bono anunță concurs de selectare a unui expert responsabil de identificarea barierelor și deficiențelor în comunicarea instituțională cu cetățenii

Centrul de Informare și Resurse Pro Bono implementează proiectul „Sporirea participării civice în procesul decizional în satul Tohatin”, în contextul programului de granturi lansat în cadrul proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. 

Prin intermediul proiectului, CIR Pro Bono urmărește crearea unor instrumente durabile de colaborare și implicare a OSC/ grupuri de inițiativă și APL din comuna Tohatin pentru identificarea și soluționarea problemelor locale.

Astfel, asociația este în căutarea unei persoane care va identifica care sunt barierele și deficiențele în comunicarea instituțională APL cu cetățenii și OSC-urile din Tohatin și susținerea transparenței decizionale.

La această etapă expertul va colecta date pentru fundamentarea unui document strategic de comunicare cu populația, ce va fi propus spre aprobare APL. Crearea documentului este prevăzută și în strategia locală de dezvoltare, însă APL nu are suficientă expertiză internă pentru dezvoltarea documentului. 

Persoana selectată trebuie să aibă experiență de lucru cu autoritățile publice locale, cu reprezentanții organizațiilor necomerciale, să înțeleagă specificul colaborării cu toți actorii implicați.

Toți cei interesați vor expedia CV-ul și o scrisoare de intenție în cadrul căreia vor face o scurtă descriere a metodologiei cum vor identifica barierele și deficiențele de comunicare. Dosarul va fi expediat la adresa de email cir.probono@gmail.com, până pe 20 decembrie.

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. 

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la cea de-a 4-a ediție InspiratiON session, eveniment dedicat celor pasionați de IT
Next CNTM anunţă training pentru tineri în domeniul finanţelor publice
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply