Exercițiu practic//Cum scanezi un QR code pe Viber


Ai încercat vreodată opțiunea de scanare a QR code-urilor pe Viber?  Dacă nu, îți spunem noi cum se face asta și cât de simplu este.

Un QR code, sau un quick response code, este un cod de bare care poate fi citit foarte ușor de smartphone-ul tău, pentru ca să îți facă navigarea pe internet mai utilă și mai ușoară. Astfel, odată ce îl scanezi  ești redirecționat la pagina setată de creatorul acestui cod. Există mai multe aplicații care te ajută să operezi cu QR codurile, dar în acest articol am ales să vorbim despre Viber.

Tehnologia de scanare a QR codurilor este și la baza lansării și creării platformei U-Report Moldova, care funcționează cu ajutorul Viber doar scanând codul de bare, iar azi te vom ajuta să înțelegi acest proces.

De ce ai nevoie?

  1. De un smartphone.
  2. De Viber.
  3. De 5 minute (sau mai puțin).

Deschide aplicația Viber și în partea stângă, găsește opțiunea: QR code

Odată ce apeși pe buton, va apărea pe ecran chenarul care te ajută să scanezi codul de care ai nevoie. Pentru a testa, scanează codul de mai jos, sau accesează: https://chats.viber.com/ureportmoldova/en , unde poți găsi același cod, în partea dreaptă a paginii.

Codul scanat te va redirecționa către chatul U-Report, care arată așa:

Apasă pe butonul: Open now și automat vei intra în chatul unde poți răspunde săptămânal la sondajele lansate pe platformă.

Odată ce faci asta, ești deja membru al platformei U-Report, pe viber, unde vei primi săptămânal întrebări simple, pe diferite tematici.

Fii cu ochii pe platformă, pentru că urmează un sondaj interesant dedicat zilei de 1 Iunie și câteva concursuri fun ;).

Previous Cahul - Capitala Tineretului 2018, te invită la un marathon pe o distanță de 10 km. Demonstrează că poți!
Next Înscrie-te la „Școala pentru presa responsabilă” și câștigă o vizită de studiu în Lituania
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *