Eveniment cultural: Descoperă debutanții Cenaclului Republica


eveniment cultural debut republica

Eveniment cultural: Cenaclul Republica invită la lansarea de debutanți – Rodica Gotca și Artiom Oleacu. Evenimentul va avea loc vineri, 31 ianuarie, 18.00, la Biblioteca Municipală Hașdeu.

Grigore Chiper: “Frontiere desenate în aer cu pumnul (Editura Eikon, București, 2019), de Rodica Gotca, este cartea unei etape de viaţă şi de poezie. Puternic şi organic împlântat în biografic, volumul ne oferă mai multe aspecte şi trepte ale unei maturizări, uneori părând forţată. Poemul Regrete este edificator în acest sens, întrucât autoarea însăşi confirmă în mod conştient desprinderea de copilărie şi accederea la maturitatea severă: eul liric îşi adună toate păpuşile şi le incinerează în kaptilka, menționată deja și destinată altor utilități, iar „fumul ce ieşea valuri doar mi-a atins coardele vocale,/ de atunci vorbesc răguşit despre copilărie.”

„Miere pentru toate exponatele” (Editura Tracus Arte, 2019), de Artiom Oleacu este volumul câștigător al premiului „Alexandru Mușina” din cadrul concursului de debut în poezie ALEXANDRU MUȘINA / 2019. Iată ce spun doi poeți consacrați pe coperta a IV-a a cărții semnate de Artiom Oleacu:

Romulus Bucur: „Poezia acestui volum e a unei violențe tăcute, reținute, insidioase. O lume care aproape că se sustrage temporalității, marcate prin elemente insignifiante, dacă le privim din afară, decisive pentru membrii acestei lumi, dacă adoptăm perspectiva lor. O violență care nu ucide, cel puțin nu imediat, ci lasă traume, cicatrice vizibile sau invizibile, uneori răni necicatrizate.

O poezie care, dacă ar avea de optat între «artă» și adevăr, l-ar alege fără șovăire pe cel din urmă. Ceea ce și face, și acesta este motivul pentru care am încredere în Artiom Oleacu.”

Radu Vancu: „Deschizi oriunde cartea lui Artiom Oleacu – și îți vorbește de îndată o voce nouă & atașantă, care te face s-o crezi imediat pe cuvânt. Cuvânt de cuvânt. O voce dark & funny & înduioșătoare & dură. Ca a tuturor poeților adevărați. Din a căror stirpe Artiom Oleacu face strălucitor parte.”

Acest eveniment cultural prezintă: Emilian Galaicu-Păun & Dumitru Crudu

Moderator: Moni Stănilă

Descoperă mai multe evenimente pentru tineri, în categoria Divertisment.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te la Orange Systems Academy şi vei învăța programare
Next Job internațional pentru funcția de asistent financiar
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 9 =