Ești pasionat/ă de fotografie? Înscrie-te la National Geographic Photo Camp


National Geographic Photo Camp 2021

Internews în Moldova invită tineri și tinere activi/e din toată țara să se înscrie la cea de-a II-a ediție a taberei National Geographic Photo Camp, organizate în parteneriat cu National Geographic Society.

National Geographic Photo Camp este un program de instruire în fotografie și educație mediatică prin imagini, ce oferă participanților/telor posibilitatea de a experimenta diverse tehnici de creare a istoriilor vizuale, dezvoltând astfel un spirit critic de analiză a evenimentelor/faptelor și transpunerea acestora în imagini de calitate. Sesiunea de instruire va fi moderată de o echipă de fotografi de talie internațională de la National Geographic Society, care va pune la dispoziția participanților/telor un șir de instrumente și tehnici inovative de redare a istoriilor vizuale.

Unde va avea loc cursul?

Cea de-a doua ediție a taberei fotografice fusese programată pentru anul 2020, dar din cauza pandemiei și a restricțiilor sanitare a fost amânată pentru luna August 2021. Aceasta urmează să se desfășoare în UTA Găgăuzia, în condițiile în care nu vor exista noi restricții privind organizarea evenimentelor. Internews va lua toate măsurile necesare pentru respectarea normelor epidemiologice și va acoperi toate cheltuielile pentru transportarea, cazarea și alimentarea tuturor participanților. De asemenea, Internews va pune la dispoziția lor toate cele necesare pentru instruire, inclusiv aparatele foto. Participarea este gratuită.

Cine poate participa?

Vor fi selectate persoanele care:

– Au vârsta cuprinsă între 18-25 ani;

– Sunt interesate de fotografie;

– Sunt active și deschise să împărtășească experiența obținută în cadrul National Geographic Photo Camp cu membrii comunității lor.

În total, vor fi selectați 20 de participanți.

*Persoanele care au depus dosarele de participare în 2020 și aveau atunci 25 de ani împliniți sunt încurajate să se înscrie și în acest an la concurs. 

După desfășurarea instruirilor, participanții vor urma să-și expună propriile lucrări și să împărtășească experiența obținută la National Geographic Photo Camp în cadrul unor expoziții publice și întâlniri cu membrii comunității din care fac parte.

Procedura de aplicare:

Pentru a se înscrie la concurs, tinerii/rele doritori/toare sunt invitați/te să completeze un formular online până pe 1 aprilie 2021, ora 18:00. Formularul poate fi ACCESAT AICI. Participanții selectați vor fi anunțați printr-un email până la data de 15 aprilie.

Pentru mai multe detalii, sunați la numărul de telefon 060500570 sau scrieți la adresa de email: in-chisinau@internews.org.

Acest program de instruire este organizat în cadrul proiectului “Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, Ambasada Marii Britanii la Chișinău și implementat de Internews in Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 15 lecții de viață preluate din „Era COVID”
Next Evenimente de weekend: Lansare de carte cu Ioana Isac
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =